Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņo četras jaunas procesoru sērijas

    Jaunākie raksti

    Virtuālā CES 2021 pasākuma norises laikā Intel izziņojis veselas četras jaunas procesoru sērijas biznesa lietotājiem, izglītības iestādēm, klēpjdatoriem un arī spēlēm paredzētajiem klēpjdatoriem.

    Intel 11. paaudzes Intel Core vPro platforma piedāvās biznesa lietotājiem augstāko veiktspēju un vienlaikus arī drošības risinājumus. Intel jaunie Core vPro procesori paredzēti plāniem un viegliem, bet jaudīgiem klēpjdatoriem. Core vPro tiks pie Intel Hardware Shield drošības risinājumiem, kā arī šie procesori saņems mākslīgā intelekta atbalstu cīņai pret izspiedējvīrusiem un dažādiem citiem uzbrukumiem.

    Reklāma

    Attēls: techpowerup.com

    Intel 11. paaudzes Intel Core vPro procesori beidzot būs ražoti Intel 10-nanometru (nm) SuperFin tehnoloģijā, tie nāks kopā ar Intel Iris Xe video apakšsistēmu un Intel Wi-Fi 6/6E (Gig+). Tiek arī solīts, ka Core vPro procesori nodrošinās par 23% ātrāku produktivitātes lietotņu darbināšanu, to skaitā ir arī Office 365.

    Attēls: techpowerup.com

    Spēļu entuziastiem būs pieejami Intel 11. paaudzes Core H sērijas procesori, kas paredzēti klēpjdatoriem. Intel 11. paaudzes Core H sērijas procesori gan pagaidām tiks ražoti 16 nm tehnoloģiskajā procesā, bet tie piedāvās līdz 5.0 GHz Turbo režīmā. Spēlēm paredzēti klēpjdatori ar Intel 11. paaudzes Core H sērijas procesoriem būs pieejami no Acer, ASUS, MSI, Vaio un citiem ražotājiem.

    Attēls: techpowerup.com

    Intel arī nodemonstrēja Alder Lake nākamās paaudzes procesorus, kas gan pie pircējiem nonāks ne ātrāk par gada otro pusi. Alder Lake procesori arī tiks ražoti 10 nm SuperFin tehnoloģijā.

    Attēls: techpowerup.com
    Attēls: techpowerup.com

    Savukārt, jaunie 14 nm tehnoloģijā izstrādātie Intel Rocket Lake paaudzes procesori galddatoriem pārdošanā nonāks jau tuvāko pāris mēnešu laikā. Tāpat arī sisēmplašu ražotāji šajās dienās izziņo savas Intel 500 sērijas sistēmplates. Ar šo kombināciju Intel vēlas atgriezties geiminga jomas virsotnē, kur tagad diezgan agresīvi ir uzkāpis AMD ar savu veiktspējas un cenas ziņā pievilcīgo Ryzen 9 5900X procesoru.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    usinss
    12.01.2021 11:32

    Tāpēc nevēlos redzēt INTEL savos datoroes. Viņu iebūvētā OS CPU dara ko grib un neviens nezin ko un kad pārsūta (neskaitot ja rūpīgi monitorē datortīklu). Intel jebkurā momentā var atslēgt /izbegt CPU dzīvi. Datoram tikai jāpieslēdzas internetam. Bija man viens tāds PC, kuru pārdeva kā refubished un uzņēmums netīšam atzīmēja, ka dators zagts. Viss, man dators nobloķējās līz pielsēdzu internetam. Protams, sazinoties ar uzņēmumu, pēc nedēļas viss tika sakārtots, bet tik un tā, WTF!?

    1210
    12.01.2021 11:46
    Reply to  usinss

    imho tu sajauci kopā siltu un apaļu, vaina ir nevis pašā intel procī bet uzinstalētā intel management engine + uzņēmuma konfigā.
    protams, tās lietas vajadzēja noraut nost pirms pārdošanas, un pēc idejas, vispār pārinstalēt kompi, pērkot lietotu.

    Kursors.lv
    12.01.2021 11:48
    Reply to  1210

    Jā, šim ir maz sakara ar Intel kā tādu.

    Krotow
    12.01.2021 12:11
    Reply to  usinss

    Tam nav nekāda sakara ar procesoru. Ir Intel veidots Management Engine softs ar BIOS iešūtiem klienta identifikatoriem. Korporatīvajā vidē to ļoti mīl, jo tas palīdz turēt kārtībā uzskaiti. Kad pirki datoru, tas bija jāņem vērā un jāprasa pirms pārdošanas atslēgt ME lietas.

    Krotow
    12.01.2021 12:08

    Lai arī kā Intel mārketings stieptos, joprojām tā pati 14nm bāze, tikai procesora frekvence aizgriezta mākoņos. Beigās iznāk neefektīvs un rijīgs telpas sildītājs. Nekas cits Intel neatliks kā pāriet uz 5nm bāzi (jo 7nm viņi jau ir nogulējuši). Un sākt attiekties pret SOHO klientiem kā pret cilvēkiem, iedodot arī dektopu procesoriem adekvātas cenas, nevis parasto +25 virs AMD cenām, jo Intel (seko dīvainas pirkstu kustības).

    Reklāma