Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung izziņo 110 collu MicroLED 4K televizoru

    Jaunākie raksti

    Samsung MicroLED televizors ar nosaukumu The Wall jau bija izziņots iepriekš, bet tā cena ir gandrīz nesasniedzama. Toties tagad Samsung ietērps MicroLED televizoru 110 collās, piedāvājot to par salīdzinoši pieejamāku cenu.

    MicroLED tehnoloģija ir uzskatāma par kaut ko ļoti tuvu OLED, piedāvājot lieliskas melnās krāsas un kontrastu. MicroLED tehnoloģija arī pati sevi izgaismo, tāpēc nav nepieciešams papildu aizmugures izgaismojums un aizmugures izgaismojuma dalīšana zonās, lai iegūtu jēdzīgu kontrastu. Katrs ekrāna pikselis veido savu krāsu un arī gaismu.

    Reklāma

    Samsung sola, ka MicroLED tehnoloģija nodrošina 100% DCI un Adobe RGB krāstelpu atveidi, MicroLED tehnoloģijai arī tiek solīts ilgāks darbības laiks par OLED un MicroLED tehnoloģija necietīs no tā dēvētās iedegšanas. Samsung MicroLED tehnoloģijai tiek solīta 100 000 stundu darbība bez manāmiem attēla kvalitātes samazinājumiem.

    Ap Samsung MicroLED 4K televizoru gandrīz nav apmales, nodrošinot 99.99% ekrāna attiecību pret kopējiem televizora izmēriem. Televizors tiks pie HDMI 2.1 ar 4K/ 120 Hz atbalstu jaunajām konsoļu spēlēm.

    Precīzu cenu un televizora iznākšanas laiku Samsung neatklāj. Pirmajiem MicroLED 4K televizoriem veikalu plauktos būtu jānonāk nākamā gada pirmajā ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    11.12.2020 11:39

    Eh, kaut ātrāk nonāktu līdz datoru monitoriem. Nu galīgi apnikušas tās problēmas ar IPS backlight bleeding loteriju.
    Tomēr laikam jau tik drīz tas nebūs. Cik lasīju esot problēmas ar microLED ražošanas procesiem, lai nodrošinātu vajadzīgo kvalitāti, cenu un ražošanas jaudas masveida 20″ – 32″ izmēru paneļu ražošanai. Tas varētu prasīt vēl vairākus gadus, pirms redzēsim microLED portatīvajos datoros un monitoros.

    Krotow
    11.12.2020 13:47
    Reply to  Mārtiņš

    “Parastajām” 3 krāsu gaismas diodēm ir savs minimālais izmērs, kur tīri fizisku iemeslu dēļ samazināt punkta izmēru paliek ļoti sarežģīti. Tāpēc arī ir problēmas ražot datoru monitoru izmēra MicroLED paneļus. Paskatīsimies, kas tur sanāks.

    Aha
    11.12.2020 13:17

    piedāvājot to par salīdzinoši pieejamāku cenu. …Precīzu cenu un televizora iznākšanas laiku Samsung neatklāj.
    Hmm :)

    Ikars
    11.12.2020 15:06
    Reply to  Aha

    Šķiet, ka cena mainījās no ”FORGET IT” uz ”DON’T EVEN THINK ABOUT IT”

    hmmm :)
    11.12.2020 15:35
    Reply to  Ikars

    :D Visticamāk

    Reklāma