Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka “Google” strādā pie Covid-19 izsekošanas sistēmas integrācijas viedpulksteņos

    Jaunākie raksti

    Pagaidām vēl nav skaidri apstiprināts, taču iespējams, kompānija “Google” strādā pie jaunas Bluetooth specifikācijas, kas padarītu iespējamu Covid-19 kontaktu izsekošanu ne tikai tālruņos, bet arī, piemēram, viedpulksteņos. Mobilās programmatūras izstrādātāju kopiena “XDA” aizvadītā gada augustā pamanīja jauno funkciju “Google Play Services” beta versijā v20.50.14. Tā liek saprast, ka pavisam drīz lietotājs, ar Bluetooth savienojot telefonu ar valkājamo ierīci, varētu izmantot abas šīs ierīces Covid-19 kontaktu izsekošanā.

    Reklāma

    Vienā no koda rindiņām rakstīts, ka lietotāja viedtālrunis izmantos valkājamo ierīci, lai droši savāktu un koplietotu nejaušus ID ar citām tuvumā esošām ierīcēm. Līdzīgi kā viedtālrunī, arī viedpulkstenī lietotājs varētu saņemt paziņojumu, ja ir bijis tuvumā kādam ar konstatētu Covid-19. Ļoti iespējams, šī iespēja darbotos arī tad, ja tālrunis nav tuvumā.

    Tikmēr decembrī tika publicēts “Wearable Exposure Notification Service” projekts, kurā daudz teikts par jauno Bluetooth specifikāciju, un ka valkājamai ierīcei, lai tā varētu palīdzēt Covid-19 kontaktu izsekošanā, obligāti nav jābūt savienotai ar internetu.

    Pašlaik “Google” nav publiskojis oficiālu paziņojumu par šo jaunumu. Taču tā kā uzņēmums sācis strādāt pie “Wearable Exposure Notification” atbalsta pievienošanas “Google Play” pakalpojumiem, iespējams, nākamo nedēļu laikā varētu uzzināt kaut ko vairāk par šo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bebe
    10.01.2021 15:23

    Google piedalās new world order.Viņi visus savus vergus digitāli kontrolēs.Jau pašlaik viņi par daudz jau zina kur viņiem nevajadzētu bāz savu degunu.

    1210
    10.01.2021 15:48
    Reply to  Bebe

    un ko tu domā par east india company?

    Reklāma