Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD atkal uz brīdi ir populārāks par Intel

    Jaunākie raksti

    Tiek lēsts, ka AMD izdevies galddatoru procesoru tirgū aiztraukties garām Intel, kas ir milzīgs sasniegums AMD nometnei. Turklāt AMD nav bijis tirgus līderis jau 15 gadu. AMD uzvaru kaldināt palīdzēja ļoti veiksmīgās Ryzen procesoru paaudzes, kas aizsākās vēl 2017. gadā.

    Informācija par AMD tirgus daļu nāk no PassMark Software’s PerformanceTest, ko arī mēs izmantojam savos apskatos. Izmantoto procesoru AMD daļa šajā veiktspējas testā ir 50.8%, kamēr Intel ir 49.2%. Šie dati ir uz 4. janvāri, kamēr jau 5. janvārī Intel atguva 0.4%.

    Reklāma

    Pēdējo reizi AMD pārspēja Intel vēl 2006. gada pirmajā ceturksnī ar 53.9% tirgus daļu. Bet 2016. gadā Intel galddatoru procesoru tirgus daļa bija 80%.

    Līdz ar AMD Ryzen pirmo paaudzi 2017. gadā statistika atkal pagriezās AMD virzienā. Tiek arī gaidīts, ka AMD turpinās uzvaras gājienu, ja vien spēs nodrošināt procesoru pieejamību un kaut cik pieejamas cenas veikalu plauktos.

    Intel vēl arvien dominē serveru un klēpjdatoru tirgos – serveru tirgū Intel ir 98.6% un Intel procesorus izmanto 83.7% Windows klēpjdatoru. Klēpjdatoru tirgū Intel vēl arvien ir pāris iespējas, kas nav AMD, piemēram, Thunderbolt atbalsts. Bet arī šis mainīsies līdz ar USB 4 atnākšanu. AMD klēpjdatori ar USB 4 varētu būt gaidāmi jau šajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.01.2021 10:52

    interesanti, kāpēc nevienā rakstā par intel vs AMD netiek pieminēts, cik procesoru/video AMD pārdod konsoļu tirgū. tie ir tikai nedaudz pielāgoti desktopa risinājumi, mierīgi varētu iebērt kopējā katlā, lai paskatītos uz reālo balansu.

    Reklāma