Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung ievieš SmartThings lietotnes Find funkciju viedtālruņu un viedierīču atrašanai

    Jaunākie raksti

    Samsung Electronics ir laidis klajā SmartThings lietotnes Find papildinājumu, kas ļauj ātri un efektīvi noteikt Samsung Galaxy ierīču atrašanās vietu. Atsaucoties uz lielo pieprasījumu Lielbritānijā, ASV un Korejā, Find funkcija tagad pieejama visā pasaulē, tostarp arī Latvijā.

    Reģistrējoties lietotnē, ar pāris klikšķu palīdzību var atrast ne tikai nozaudētus telefonus un planšetdatorus, bet arī ar tiem savienotās viedierīces – viedtālruņus, bezvadu austiņas un citas. “Lai kāda būtu situācija – telefons aizkritis aiz dīvāna, pazudusi viena no divām bezvadu austiņām vai viedpulkstenis novietots tik drošā vietā, ka to vairs nav iespējams atrast – SmartThings lietotnes Find funkcija palīdzēs viedierīces vienmēr turēt sev tuvumā,” norāda Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns. Šo funkciju ir iespējams izmantot Samsung Galaxy viedtālruņiem un planšetdatoriem, kas darbojas ar Android 8 vai jaunāku operētājsistēmu.

    Reklāma

    Ar lietotnes palīdzību ir iespējams noteikt viedierīču atrašanās vietu pat tad, ja tās atrodas bezsaistes režīmā. Tādējādi arī citi SmartThings Find lietotāji var drošā veidā palīdzēt atrast nozaudētās viedierīces. Ja ierīce 30 minūtes ir bijusi bezsaistē, tā izsūta BLE signālu, ko iespējams uztvert arī no citām Galaxy ierīcēm. Tādēļ, ja, piemēram, bezvadu austiņas lietotnē tiek piereģistrētas kā nozaudētas, jebkurš tuvumā esošais Samsung Galaxy viedtālrunis vai planšetdators, kurš arī izmanto lietotni, var uztvert signālu un automātiski ziņot īpašniekam par nozaudēto austiņu atrašanās vietu. Visa pieejamā informācija ir šifrēta un trešajām pusēm neizpaužama, tādēļ ierīces atrašanās vieta tiks paziņota tikai tās īpašniekam.

    Atrašanās vietu palīdzēs noteikt norādes kartē un iespēja “iezvanīt” savu ierīci. Šim nolūkam SmartThings Find izmanto Bluetooth Low Energy (BLE) un Ultra-wideband (UWB) sistēmu. UWB funkcija ir pieejama Galaxy Note20 Ultra un Galaxy Z Fold 2 viedtālruņiem. Atliek vien lietotnē atzīmēt nozaudēto ierīci, un viedtālrunis kartē norādīs precīzu tās atrašanās vietu. Tiek piedāvāta iespēja izvēlēties “iezvanīt” viedierīci vai izvēlēties uz AR balstīto Search Nearby jeb netālu esošās meklēšanas funkciju, kas precīzi parādīs, kur atrodas nozaudētā vai nezināmā vietā noliktā viedierīce.

    SmartThings Find visā pasaulē pieejama Samsung Galaxy viedtālruņiem un planšetdatoriem, kas darbojas ar Android 8 vai jaunāku operētājsistēmu. Šogad Samsung plāno ieviest arī šīs funkcijas papildinājumus, kas dos iespēju noteikt atrašanās vietu ne tikai Samsung Galaxy, bet arī citām viedierīcēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma