Web Analytics
More
    Reklāma

    “Adidas” apavu ražošanā izmantos sēnes

    Jaunākie raksti

    Sporta apģērbu un apavu ražotājs “Adidas” jau labu laiku rada produktus, kas vērsti uz ilgtspēju. Kompānija nedēļas sākumā paziņojusi, ka strādā pie jauna veida apavu materiāla – ādas alternatīvas, kuras pamatā izmantotas sēnes. Materiālu plānots izgatavot konkrēti no micēlija – tā ir sēnes daļa, kas atrodas zem sūnām, koka mizas vai apslēpta citviet.

    Pagaidām nekas daudz par šāda veida apaviem nav zināms, nav arī skaidrs, kad tie varētu pievienoties “Adidas” produkcijai. Taču, ņemot vērā uzņēmuma līdzšinējo aktivitāti videi draudzīgu produktu ražošanā, iespējams, apavus, kas tapināti no sēnēm, valkāsim jau nākamgad.

    Reklāma

    Vienlaikus jaunais materiāls ir viena no vairākām “Adidas” ilgtspējas iniciatīvām, kuru kopējais mērķis ir samazināt plastmasas atkritumu apjomu. Jāsaka, ka kompānijai tas visai labi izdodas – šogad vien saražoti ap 15 miljoniem apavu pāru, kuri izgatavoti no pārstrādātiem plastmasas atkritumiem, kas savākti piekrastes pludmalēs. 2021. gadā šo latiņu plānots pacelt līdz 17 miljoniem apavu pāru.

    Papildus pārstrādātas plastmasas apaviem un citām līdzīgām iniciatīvām “Adidas” šogad arī sāka piedāvāt vegānisko versiju saviem populārākajiem skriešanas apaviem “Stan Smith”. Tāpat uzņēmums ir apņēmības pilns atteikties no kažokādas elementiem visos savos izstrādājumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Inese
    01.01.2021 16:25

    1000000%SUPER

    Krotow
    01.01.2021 21:02

    Man vienam te radās aizdoma par kāju sēnīšu micēliju?

    Ralfs
    02.01.2021 12:37
    Reply to  Krotow

    Kā vecajā pasakā-zaldāts vārīja zupu no zābaka. Sapnis piepildījies:)

    Reklāma