Web Analytics
More
    Reklāma

    Kompānija “Apple” šogad aktīvi iesaistījusies cīņā pret Covid-19

    Jaunākie raksti

    Cenšoties Covid-19 pandēmijas radītās sekas padarīt kaut par kripatu paciešamākas, Apple darbinieki kompānijas iniciatīvas “Apple Giving Program” ietvaros šogad čakli nodarbojušies ar labdarību, ziedojot gan ievērojamas naudas summas, gan lielu daļu laika aizvadot brīvprātīgajā darbā.

    Lai arī Apple neizpauž, cik tieši daudz naudas un laika darbinieki šogad noziedojuši, lai padarītu citu dzīvi kaut nedaudz labāku, aptuvena skaidrība vismaz ir par kopējo ieguldījumu teju desmit gadu garumā. “Apple Giving Program” izveidota 2011. gadā, un kopš tā laika Apple darbinieki noziedojuši kopumā 600 miljonus ASV dolāru vairāk nekā 34 000 dažādu organizāciju. Savukārt brīvprātīgajam darbam veltīti gandrīz 1.6 miljoni stundu.

    Pievēršoties šī gada labajiem darbiem, vērts pieminēt, ka divi Apple darbinieki (Anthony Garrett-Leverett, Joe Cayao) radījuši 14 000 sejas masku cīņai ar koronavīrusu, kas lielākoties tika izsniegtas slimnīcām. Vēl kādi citi Apple darbinieki līdzdarbojušies Lielbritānijas Sarkanā Krusta aktivitātēs un snieguši palīdzību bēgļiem, kuri vēlas uzsākt jaunu dzīvi. Ar Apple darbinieku palīdzību šim mērķim savākti 2.6 miljoni USD.

    Apple preses relīzē arī norādīts, ka kompānija šajā svētku laikā noziedojusi papildus piecus miljonus ASV dolāru, lai atbalstītu organizācijas, kas palīdz Covid-19 krīzes skartajām ģimenēm un kopienām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hhhj
    26.12.2020 15:42

    Bēgļus vajag sadzīt atpakaļ okeānā, pirms sākuši atkal slepkavot.

    Skābene
    28.12.2020 11:59

    Parasti pie šādiem rakstiem netiek uzrādīti piemēroto nodokļu atlaižu apmēri, kas saistīti ar ziedojumiem sabiedriskā labuma organziācijām. Latvijā pirms nodokļu reformas bija ļoti plaši izplatīti labdarības ziedojumi un ar to saistītā pašreklāma, bet tagad tas viss ir noplacis, jo vairs netiek piemērotas ienākuma nodokļa atlaides. Citiem vārdiem sakot, agrāk varēja nemaksāt nodokli VID, bet to naudu iztērēt labdarībai, kopā ar pašreklāmu, redz kādi mēs labi, balti un pūkaini, pērciet mūsu preces, jo mēs palīdzam grūtdieņiem.
    Tādi, kas ziedoja un nereklamējās ir maz, bet ir un arī Latvijā.

    Kursors.lv
    28.12.2020 14:15
    Reply to  Skābene

    Ir Latvijā nodokļu “atlaides” arī šobrīd. Neesmu eksperts, lai detalizētu šo zinātu no galvas, bet zinu, ka ir.

    Reklāma