Web Analytics
More
    Reklāma

    Android viedtālruņi tiks pie uzlabotas navigācijas satelītu uztveršanas pilsētās

    Jaunākie raksti

    Navigācijas satelītu uztveršanas pilsētās var būt vāja, jo šāda veida sistēmas paļaujas uz tiešu redzamību, turklāt, lai tavs viedtālrunis rādītu precīzus atrašanās vietas datus, navigācijas satelītu signālu vienlaikus jāsaņem no vairākiem avotiem. Pilsētās šis mēdz būt visai liels izaicinājums, jo mājas ir augstas, ielas šauras, grūti noķert navigācijas satelītu signālus.

    Navigācijai pilsētā arī būtu jābūt precīzai, tas tev nav sadzirdēt skaļrunī, ka uz šosejas būs nogriešanās pēc 5 km, tad paziņojums nāk 1 km, 400 m un 100 m pirms manevra. Pilsētā var nākties izmest visai lielu loku pa sastrēgumiem, ja aizbrauc garām vajadzīgajai ielai, kad navigācijas lietotne atjēdzas 20 sekundes par vēlu. Lielpilsētās kājāmgājējiem ir vēl trakāk, jo tur tiek piedāvāta pat iespēja orientēties pēc tā, kurā ielas pusē atrodies. Navigācijas satelītu signāli pilsētā var atstaroties no ēkām, tādējādi radot pamatīgu haosu jaunajās lietotņu iespējās.

    Reklāma

    Google jau šobrīd Pixel 5 un Pixel 4a 5G viedtālruņiem piedāvā navigācijas datu korekcijas, kur talkā nāks uzlabotas kartes un mākslīgais intelekts. Tiek solīts, ka jaunā pieeja samazinās kļūdas pilsētās par 75%.

    Turklāt pie daudz precīzākas navigācijas 2021. gadā tiks visi Android viedtālruņi ar Android 8 vai jaunāku operētājsistēmas versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma