Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunie ES likumi regulēs lietotņu veikalu darbību

    Jaunākie raksti

    Īrijas varasiestādes un Eiropas Savienība vēlas, lai Apple TV+ video straumēšanas servisā būtu pieejams vismaz 30% būtu mūsu kontinentā radīts saturs, tad kopējā Eiropas nostāja par jauniem regulējiem varētu skart lietotņu veikalus Apple App Store un Google Play Store.

    Jaunie likumi gan nav veidoti ar domu, lai atkal sodītu tehnoloģiju gigantus, bet gan lai tieši kontolētu to darbību un ļautu lietotājam baudīt lielāku brīvību. Piemēram, App Store gadījumā tā būtu meklējumu rezultātu algoritma izmaiņa, jo ļoti bieži mēs kā pirmās ieteiktās lietotnes vienmēr redzēsim Apple veidotās. Tāpat regulējums vērsts uz to, lai lietotājs varētu vienkārši izdzēst tās lietotnes, kuras iepriekš tikušas automātiski ieinstalētas. Šāda iespēja Apple gadījumā parādījās iOS 12 operētājsistēmā.

    Reklāma

    Paredzētais sods pārkāpumu gadījumā varētu sasniegt 10% no ikgadējās peļņas Eiropas Savienības tirgū. Papildus šādām potenciālajām izmaiņām, ir paredzēts vairāk pārskatīt sociālo tīklu darbību, liekot uzsvaru uz nelegāla un kaitnieciska satura parādīšanu, kā arī ātru tā izņemšanu no tīkliem. Šie regulējumi vēl būs jāapstiprina un tie nav stājušies spēkā.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.12.2020 12:25

    Jaunie likumi gan nav veidoti ar domu, lai atkal sodītu tehnoloģiju gigantus, bet gan lai tieši kontolētu to darbību un ļautu lietotājam baudīt lielāku brīvību.”

    Yeah, right. XD

    Krotow
    19.12.2020 20:36

    To pašu lūdzu Android pasaulei. Lai var iztīrīt no telefona ap pusgigabaitu nekad nelietota trešo pušu bloata.

    Reklāma