Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa vēlas izveidot savu satelītu interneta sistēmu

    Jaunākie raksti

    Saprotot, ka cīņa par globālo platjoslas interneta pārklājumu kļūst aizvien sīvāka, Eiropas Savienība nolēmusi attīstīt pati savu sešus miljardus eiro vērtu satelītu interneta sistēmu. Koncepts solās būt visai līdzīgs Īlona Maska SpaceX Starlink satelītu interneta projektam.

    Pagaidām par šo ieceri nav zināms visai daudz. Taču skaidrs, ka risinājums nodrošinās ātrgaitas interneta pakalpojumus Eiropas iedzīvotājiem – vispirms primāri tiem, kuri dzīvo lauku teritorijās. Tāpat šī satelītu interneta sistēma sniegs drošākas saziņas iespējas starp valdības pārstāvjiem.

    Reklāma

    Lai labāk saprastu, ko un kā darīt, nākamā gada sākumā tiks uzsākts pētījums par satelītu interneta sistēmas ieviešanu Eiropā. Savukārt līgums par projekta īstenošanu varētu tikt parakstīts līdz 2021. gada beigām.

    Zināms, ka pašu projektu vadīs Eiropas Komisijas Iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons (Thierry Breton), kurš ir arī atbildīgs par jauno tehnoloģiju ieviešanu Eiropas Savienībā. Līdztekus projektā savu dalību jau apstiprinājusi Eiropas aviācijas un kosmosa kompānija “Airbus”, franču-itāļu uzņēmums “Thales Alenia Space”, Vācijas “OHB SE”, satelītu operatori “Eutelsat Communications SA” un “SES SA”, kā arī kosmosa kompānijas “Telespazio” un “Arianespace”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.12.2020 09:23

    Forši

    Elektriķis
    18.12.2020 09:51

    Ko saka dabas draugi par piesārņotajām debesīm?
    Bet nevar taču atpalikt bruņošanās sacensībā.
    Diezin vai šis projekts virzīsies tik naski kā Elonam, jo tur iesaistītas tik daudz kompānijas un ar valsts finansējumu. Cik daudz projektu un atskaišu būs jāsaraksta…

    Vle
    18.12.2020 11:10

    Domāju šis tiek vairāk attīstīts, skatoties no drošības viedokļa. EU saprot, ka nav nemaz tik balti un pūkaini mūsu aizokeana draugi.

    Skābene
    18.12.2020 14:36
    Reply to  Vle

    Nu ja, nekad nevar zināt, kad tevi atslēgs no kāda pakalpojuma! :)

    digitalk
    18.12.2020 16:20
    Reply to  Vle

    “vecās” Eiropas pusē ar internetu nemaz nav tik labi, kā mūsu galā. bet tev taisnība, ka tādam projektam naudu visticamāk iedala no armijniekiem.

    Krotow
    18.12.2020 19:30

    No lietderības viedokļa izšķērdība. Taču lai izvairītos no dīvainiem pārpratumiem…. kas zina.

    Pigors
    24.12.2020 10:34

    Latvijai vajadzēja būt pirmajai. Japāņi mūs apsteidza :( World’s first wooden satellite to be launched by Japan in 2023 – Nikkei Asia

    Reklāma