Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks: Starlink ātrgaitas internetu beta versijā varētu palaist tuvāko mēnešu laikā

    Jaunākie raksti

    Tesla un SpaceX boss Īlons Masks ļoti draudzējas ar Twitter un visai bieži ar lielākajiem paziņojumiem un jaunumiem dalās tieši tur. Šādā veidā Masks nupat aiznesis ziņu pasaulē par savu lolojumu “Starlink” – Starlink orbītā tuvāko mēnešu laikā būšot pietiekami daudz satelītu, lai atsevišķās teritorijās palaistu ātrgaitas interneta pakalpojuma publisko beta versiju.

    Starlink mērķis ir pārraidīt ātrgaitas internetu uz attālām Zemes daļām, izmantojot orbītā esošos satelītus. Šķiet, ka šis projekts straujiem soļiem iegūst reālas aprises. SpaceX otrdien, 6.oktobrī, palaida 60 Starlink satelītu sēriju, tādējādi to kopējais skaits orbītā pārsniegs 700. Pēc Maska teiktā, ar to pietiekot, lai varētu palaist ātrgaitas interneta publisko beta versiju.

    Reklāma

    Masks norāda, ka tad, kad šie pēdējie 60 satelīti nonāks galamērķī, būs iespējams izvērst diezgan plašu publisko beta versiju ASV ziemeļdaļā un, iespējams, arī Kanādas dienvidos. Nav gan vēl īsti skaidrs, kad tieši šie satelīti sasniegs orbītu, tas varētu prasīt arī pāris mēnešus.

    Kopumā orbītā plānots nogādāt 42 000 satelītu. Sākotnēji plānots, ka šī gada beigās pie ātrā interneta tiks gan ASV, gan Kanāda. Taču 2021. gadā ātrgaitas interneta pakalpojumus varētu saņemt lietotāji visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    12.10.2020 12:39

    Uz zemes vismaz tos vecos lūžņus savāc atpakaļ uz pārstrādi, bet kurš savāks tos krāmus no orbītas, kad tie būs novecojuši un nederīgi? Kas Maskam devis atļauju tos mēslus tur laist?

    Last edited 3 years ago by Opis
    12.10.2020 14:09
    Reply to  Opis

    Neskriesim visam pa priekšu.

    Maisinsvaig
    12.10.2020 16:20
    Reply to  Opis

    Sadeg atmosfērā lol

    Krotow
    12.10.2020 18:03
    Reply to  Opis

    Rīko sestdienas talku un salasi.

    Reklāma