Web Analytics
More
    Reklāma

    “Walmart” Arkanzasā uzsāks plašākus autonoma piegādes auto izmēģinājumus

    Jaunākie raksti

    Mazumtirdzniecības milzis “Walmart” Arkanzasas štatā ASV uzsāks plašākus autonoma piegādes auto izmēģinājumus. “Walmart” jau pērn uzsāka sadarbību ar uzņēmumu “Gatik”, izmēģinot autonomus piegādes auto apmēram 2 jūdžu (3,2 kilometri) garā posmā no noliktavas līdz veikalam. Mašīnas veica kopumā apmēram 70 tūkstošus jūdžu (ap 115 tūkstošiem kilometru), kad tajās atradās cilvēks.

    Tagad abi uzņēmumi gatavi iet soli tālāk un mašīnās vairs nebūs vadītāja, kas tās uzmanīs, lai nekas nenoietu greizi. “Gatik” radītās mašīnas autonomi gan nespēs pārvietoties visur, kur vien ienāk prātā – mašīnas to spēj darīt speciālos ceļu posmos, kuri ir iepriekš zināmi. Tādiem uzņēmumiem kā “Walmart” tas ir ļoti parocīgi, jo ceļš no noliktavām uz veikaliem gandrīz vienmēr ir viens un tas pats, savukārt pašām mašīnām pastāv mazāk iespēju pieļaut kļūdas.

    Reklāma

    Nākamgad tiks izmēģināts arī krietni garāks maršruts – autonomās mašīnas pašrocīgi centīsies nobraukt apmēram 20 jūdzes (ap 32 kilometriem) starp “Walmart” veikalu un punktu, kur cilvēki var savākt tiešsaistē iegādātās preces. Sākotnēji šo testu uzmanīs mašīnās esoši cilvēki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma