Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums “Nēsos” rada īpašas bezvadu austiņas, kas palīdz ārstēt hroniskas slimības

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Nēsos” radījusi ierīci, kas izskata ziņā neko daudz neatšķiras no parastajām bezvadu austiņām, taču veic pilnīgi citas funkcijas. Šīs austiņas neatskaņo mūziku, bet tā vietā rada elektriskos impulsus un domātas slimību ārstēšanai.

    Nosūtot elektriskos impulsus nervam ārējā auss daļā, ierīce ielaužas smadzeņu nervu lokos un tādā veidā ārstē, piemēram, reimatoīdo artrītu. Artrīts ir viena no kaitēm, ar ko šī ierīce potenciāli varētu tikt galā. Šādā pašā veidā “Nēsos” austiņas varētu ārstēt virkni citu  hronisku, kā arī neiroloģisku un psihisku slimību. Pagaidām gan risinājums atrodas vēl sākuma stadijā un tiek testēts klīniskajos pētījumos.

    Reklāma

    Aizvadītajā mēnesī “Nēsos” prezentēja pirmā klīniskā pētījuma rezultātus. Šajā izpētē piedalījās 30 cilvēki, kuriem konstatēts reimatoīdais artrīts un kuriem trīs mēnešu garumā vairākas minūtes dienā bija jālieto šīs bezvadu austiņas. Pētījuma beigās pusei dalībnieku tika novērots ievērojams progress slimības ārstēšanā, dažiem pat fiksēti uzlabojumi par 70%.

    Lai sniegtu vēlamo rezultātu, ierīce pieskaras un nosūta eletriskos impulsus īpašam nervam auss ārpusē, kas savieno smadzenes ar galvenajiem ķermeņa orgāniem. Šis nervs jau iepriekš plaši pētīts, zinātniekiem cenšoties to dažādi pielāgot, lai ārstētu visu veidu slimības, tostarp migrēnu, insultu, sirds mazspēju, depresiju un iekaisumus.

    Šobrīd “Nēsos” jau uzsācis nākamo pētījumu ar lielāku cilvēku skaitu. Tā ietvaros tiks salīdzināta ierīces ietekme uz cilvēkiem ar reimatoīdo artrītu un kontroles grupu. Līdztekus uzņēmums arī pārbauda risinājuma ietekmi uz cilvēkiem ar migrēnu un pēcdzemdību depresiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mason Williams
    16.12.2020 12:47

    Austiņām ir negaidīts efekts, esmu ļoti pārsteigta par to lietošanu. shell shockers unblocked

    Krotow
    16.12.2020 13:17

    Izskatās pēc reklāmas kādā no uteņu un lēto lupatu tirgoņu reklāmlapelēm, kuras bez piekrišanas izmētā pa daudzstāvu māju pastkastēm.

    Reklāma