Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA izvēlas četrus uzņēmumus Mēness paraugu savākšanai

    Jaunākie raksti

    NASA kosmosa izpētē vēlas vairāk iesaistīt privāto sektoru, tāpēc izvēlējusies četras kompānijas, kas tuvāko pāris gadu laikā dosies komerciālajās misijās ar papildu uzdevumu – savākt paraugus no Mēness. Šos materiālus NASA pēc tam izpētīs tuvāk, lai noskaidrotu ko vairāk par šo Zemes dabisko pavadoni.

    Konkursā par to, kuri uzņēmumi varēs veikt šo svarīgo uzdevumu, tika ņemti vērā divi nosacījumi: vai kompānija tehniskā ziņā būs spējīga to paveikt un atalgojuma apmērs. Izvērtējot kopumā 22 priekšlikumus, NASA izvēlējās četras kompānijas: “Lunar Outpost“, “ispace” Eiropas kompānija un “ispace” Japānas kompānija un “Masten Space Systems“, kas misijās plāno doties 2022. – 2023. gadā, par to prasot no 1 USD (“Lunar Outpost”) līdz pat 15 000 USD (“Masten Space Systems”). Šo kompāniju uzdevums būs savākt Mēness regolītu (irdens slānis, kas klāj Mēness virsmu), ko NASA pēc tam apstrādās.

    Reklāma

    Sadarbojoties ar šiem uzņēmumiem, NASA cer parādīt publiskā un privātā sektora partnerības priekšrocības tādā jomā kā Mēness, plašāk – kosmosa izpēte. Šajās konkrētajās partnerībās NASA spēlēs klienta lomu, kas maksās kompānijām par Mēness paraugu ieguvi un to atgādāšanu uz Zemes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma