Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornijā apstiprina 115 miljonu investīcijas ūdeņraža uzpildes staciju izveidei

    Foto: FuelCellsWorks

    Jaunākie raksti

    Kalifornijas štata enerģijas komisija apstiprinājusi plānu, kas paredz 115 miljonu investīcijas, lai izveidotu jaunas ūdeņraža uzpildes stacijas. Tas faktiski dubulto līdzšinējās štata investīcijas šajā degvielas tipā un tas Kalifornijai ļaus pietuvoties mērķim – sasniegt 200 publiski pieejamas ūdeņraža uzpildes stacijas štata teritorijā.

    Paredzēts, ka šī investīciju plāna ietvaros Kalifornijā līdz 2027. gadam tiks izbūvētas 111 ūdeņraža uzpildes stacijas, turklāt, tās varēs lietot gan vieglie pasažieru auto, gan kravas auto, kā arī autobusi. Līdz šim štata ieguldījumi rezultējušies 45 šāda veida stacijās, savukārt 16 šobrīd atrodas celtniecības stadijā.

    Reklāma

    Kalifornija šobrīd ir lielākais elektroauto tirgus ASV un štats ievieš ļoti striktas emisiju normas. Paredzēts, ka no 2035. gada Kalifornijā vairs nevarēs nopirkt ar iekšdedzes dzinēju aprīkotas mašīnas, taču līdz tam brīdim iegādātu mašīnu ekspluatācija būs atļauta arī turpmāk. Lai arī lielākā daļa bezizmešu transportlīdzekļu Kalifornijā ir elektroauto, štatā pārdoti vairāk nekā 8 tūkstoši ar ūdeņradi darbināmu auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    13.12.2020 20:33

    Sanāk tikai 14k EUR uz automašīnu. Žēl, ka šīs investīcijas naudas izmešanas vējā ir daudz lielākas, salīdzinot ar akumulatoru E-auto.

    Skābene
    14.12.2020 08:12
    Reply to  LAN

    Sabiedriskais transports vairāk nosliecas ūdeņraža virzienā un nav nemaz slikti, ka paralēli EV tiek attīstīta arī ūdeņraža infrastruktūra, kas ir pieejama privātpersonām.

    Last edited 3 years ago by Skābene
    Wilhelms
    14.12.2020 10:42
    Reply to  LAN

    Tā nebūt nav naudas izmešana vējā. Gluži kā Skābene skaidro – tieši lielajiem transportiem ir krietni lielākas priekšrocības šajā jomā. Pie tam modernajām ūdeņraža šūnām dzīves ilgums ir ievērojami lielāks nekā akumulatoriem (akumulatori ir izteikti slikti, kad runā par ilglaicīgumu).

    Reklāma