Web Analytics
More
    Reklāma

    Ericsson: Šī gada beigās 5G būs pieejams vienam miljardam cilvēku

    Jaunākie raksti

    Zviedru elektronikas kompānija “Ericsson” savās prognozēs par 5G pieejamību kļuvusi optimistiskāka, uzskatot, ka šī gada beigās piekļuve nākamās paaudzes mobilā tīkla iespējām būs jau vienam miljardam cilvēku. Savukārt 220 miljoniem lietotāju būs ierīces, kas atbalsta 5G tehnoloģiju.

    “Ericsson” norāda, ka ne tikai parastais lietotājs saņem 5G sniegtās iespējas. Ar 5G tehnoloģijas palīdzību IoT (Internet of Things – lietu internets) pārveidos un uzlabos biznesa procesus, sabiedriskos pakalpojumus, kā arī izklaides industriju.

    Reklāma

    Sākotnēji bija bažas, ka koronavīruss aizkavēs 5G izvēršanu un mazinās pieprasījumu pēc ierīcēm ar 5G atbalstu. Pētījumi parādījuši, ka šobrīd patērētāji gatavi maksāt mazāk par šādām ierīcēm nekā pirms pandēmijas sākšanās. Vienlaikus tiek prognozēts, ka jau šī gada 4. ceturksnī mobilo ierīču ar 5G atbalstu pārdošanas rādītāji varētu atkal uzlaboties.

    “Ericsson” uzskata, ka 5G attīstība norit ātrāk, salīdzinot ar iepriekšējiem mobilajiem tīkliem. Īpaši veiksmīgi 5G tiek izvērsts Ķīnā. Līdz gada beigām 80% no visiem 5G abonentiem būs Ķīnas iedzīvotāji, un 5G pieslēgums būs 11% no visiem mobilo ierīču lietotājiem valstī. To veicinājusi gan konkurence starp mobilo sakaru operatoriem, ierīču ar 5G atbalstu pieejamība, gan arī spēcīgs valdības atbalsts. Tikmēr Eiropā līdz gada beigām vien 1% iedzīvotāju būs 5G abonements – tas daļēji skaidrojams ar augstas kvalitātes 4G tīkliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Levits
    14.12.2020 08:08

    Kas 5G neieviesīs, tam Ziemasvētkos 5G nebūs! :)

    LAN
    14.12.2020 21:12
    Reply to  Levits

    Kam 5G, tam 49 m/s^2.

    Reklāma