Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņojis NUC klēpjdatorus

    Jaunākie raksti

    Intel izziņojis jaunu Next Unit of Computing jeb NUC datoru, kas gan šoreiz ir klēpjdators NUC M15. Iepriekš Intel NUC sērijā bijuši vairāki kompakta izmēra galddatori, kuriem atliek vien ievietot RAM un SSD tipa atmiņu, lai tie kļūtu par strādājošiem datoriem.

    Intel NUC M15 klēpjdatori tiks pie Intel 11. paaudzes Core i5 un i7 procesoriem, Intel Xe videokartes un 8 GB vai 16 GB RAM. NUC M15 varēs aprīkot ar M.2 SSD tipa atmiņu pēc saviem ieskatiem. NUC M15 būs pieejams ar 1080p ekrānu, turklāt varēs izvēlēties arī skārienekrāna opciju. Akumulatora darbības laiks tiek solīts līdz 16 stundām.

    Reklāma

    Intel gan paredzējis, ka NUC M15 pie pircējiem tiks nogādāts ar citu ražotāju iesaisti. Te gan nevajag gaidīt, ka ASUS, Acer vai Lenovo pēkšņi sāks šos datorus izplatīt, jo tie paredzēti izplatīšanai ar mazāka kalibra ražotājiem.

    Intel plāno, ka NUC M15 klēpjdatoru cenai būtu jābūt starp 1000 un 1500 dolāriem. Pagaidām nav zināms, kad tieši tie varētu nonākt veikalos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    23.11.2020 15:20

    Simpātisks un askētisks. Cena gan paaugsta, ņemot vērā ka vēl SSD jāpiepērk atsevišķi, bet nu Microsoft… Formās līdzīgs Razer laptopiem. Personīgi man ļoti patīk šis dizaina virziens. Mūsdienās laptopu korpusi kļuvuši pietiekami plāni un vairs nav jācenšas izskatīties plānākam sašaurinot apakšējo daļu tuvāk malām.

    Last edited 3 years ago by Uldis M.
    1034
    23.11.2020 15:34
    Reply to  Uldis

    Kas tieši patīk? Man liekas ļoti parasts verķis, ar lielu neizmantotu laukumu apkārt klavierei. Un par to naudu vēl jāpērk RAM un disks, lai Dieviņš nogrābstās!

    PS neuzskaitīt portus – lasītāju nievāt un nemīlēt….

    Uldis
    23.11.2020 16:27
    Reply to  1034

    Patīk askētiskais dizaains. Jā, ir MacBook veidīgs, bet man patīk. Cena ir paaugsta, bet, manuprāt cena ir salīdzinoši adekvāta par metāla kurpusa laptopu. RAM cik saprotu jau nāks presoldered, jāpiepērk vien M.2, un normālu 500GB SSD jau var arī ap 100 eur dabūt.
    Bet tās jau tikai pirmās domas. Redzēs ko apskatos pateiks. Nebūs ok, ņemšu Razer book

    Last edited 3 years ago by Uldis M.
    Arthurio Zandonus
    24.11.2020 16:39
    Reply to  1034

    Bez dongle modernam plāndatoram nav aršanas… bet jā, norādīt rakstā tāpat vajadzētu.

    trel
    23.11.2020 17:09

    nedaudz dīvains raksts
    Pameklēju internetu un uzgāju šādas frāzes
    As for the memory, there’s an option to get 8GB or 16GB RAM, which is soldered so there’s no way to upgrade it after purchasing the device.

    As for the storage, there’s room for one m.2 NVMe SSD but the capacity will be determined by the final seller. 

    Ja RAM ir ielodēts platē, tad bez tā nemaz dators netiek tirgots. SSD arī būs ievietots. Te vairāk izskatās pēc tā, ka pircējs pats var izvēlēties RAM un SSD izmērus. Ne velti norādītā cena nav statiska

    Reklāma