Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Daimler” koncerns nākamo gadu laikā elektrifikācijā investēs desmitiem miljardu eiro

    Jaunākie raksti

    “Daimler” koncerns sekojis citu vācu autoražotāju pēdās, izziņojot milzīgas investīcijas elektroauto attīstībai. Līdz 2025. gadam “Daimler” plānot investēt ap 70 miljardiem eiro, kas paredzēti pārejai tieši uz elektroauto.

    Šī nauda tiks ieguldīta izpētē un attīstībā, kā arī jauno tehnoloģiju iegādē un rūpnīcu aprīkošanā ar tām. Uzsvars tiks likts uz elektrifikāciju un digitalizāciju, taču sīkākās detaļās ražotājs pagaidām neizpaudās.

    Daļa naudas tiks arī “Daimler” kravas auto divīzijai, kura cenšas pāriet uz bezizmešu transportlīdzekļu radīšanu. Kravas auto segmentā tas nebūt nenozīmē tikai un vienīgi elektrību, bet tiek izskatīta iespēja strādāt arī pie ūdeņraža degvielas šūnu attīstības. Tiesa, “Mercedes” ir strādājuši arī ar baterijām darbināmu kravas auto virzienā, radot tādus auto kā “eActross”, kas paredzēti pārvadājumiem īsās distancēs.

    “Mercedes” līdz šim nedaudz atpalikuši no saviem konkurentiem turpat Vācijā, kad runa ir par vieglo pasažieru elektroauto palaišanu tirgū, taču autoražotājs ar šo investīciju un budžeta plānu pasvītro savu apņemību situāciju labot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    04.12.2020 12:52

    Par iepalikušu Mersedesu nenosaukšu ,jo tūlīt tūlīt tiks prezentēta plašā el bīļu kolekcija . Sākot no EQA līdz pat EQS kas pievienosies jau esošajiem EQC un EQV. Tad jau drīzāk BMW ir spēruši soli atpakaļ ar saviem jaunajiem el bīļiem kas ir projektēti uz iekšdedzes auto platformas , un sola īstu el auto platformu tikai pēc 2025 gada. Tas tehnoloģiskais izrāviens ar i3 ir iepauzēts un līdz 2025 MB un VW būs jau daudz tālāk tikuši.

    Elektriķis
    04.12.2020 16:27

    Pirms gadiem trijiem lasīju viena vācieša stāstu par to, kā viņam gājis ar MB, kuram viņš uz mēnesi izīrējis savu Teslu S. Tas bija viņa bizness – 2 gab. Teslu izīrēšana.
    Pēc mēneša vai pat vairāk viņš esot dabūjis savu auto kaut kā sastutētu kopā, jo tas esot bijis izjaukts… Švābi ir izslavēti kā skopuļi. Tā MB ietaupīja – nevis paši nopirka, bet noīrēja lai varētu izpētīt.

    0913
    04.12.2020 17:17
    Reply to  Elektriķis

    skaists stāsts, bet kā tad ar vācu ordnungu? pamēģini nomas auto atdot bez paklājiņa vai ar skrambu, bet te – pārjaukts auto.

    Elektriķis
    04.12.2020 17:22
    Reply to  0913

    Par to jau bija stāsts: viņš viens pret MB! Tādēļ jau skrēja uz BILD uz žēlojās. Par iznākumu neko nezinu.

    spriidiic
    04.12.2020 22:22

    Pamazām iezīmējas nākotnes peizāža – ar naudu aprīkotie turpinās braukt , pārājiem sabiedriskais transports . 80.tie atgriežas .

    Reklāma