Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyundai” un “KIA” prezentējušas savu jauno elektroauto platformu

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas autoražotāji “Hyundai” un “KIA” prezentējuši jaunu elektroauto platformu “Electric-Global Modular Platform” (E-GMP), uz kuras taps visi šo autoražotāju nākotnes elektroauto.

    Tiek solīts, ka uz šīs platformas konstruētās automašīnas ar vienu uzlādi spēs nobraukt vairāk nekā 500 kilometrus. “KIA” sola arī kādu ļoti sportisku automašīnu, kas līdz 100km/h paātrināsies nepilnās 3,5 sekundēs. Platforma tiks likta lietā jau nākamgad, uzsākot tās lietošanu elektroauto ražošanā.

    Platformas konstrukcija ļauj baterijas izvietot zem auto grīdas, tāpēc salonā un bagāžniekā tiek nodrošināta plašāka telpa un līdzena grīda kājām. Ražotāji norāda, ka jaunajos elektroauto tiks izmantotas baterijas ar lielāku ietilpību, proti, jaunās baterijas spēs uzņemt par aptuveni 10 procentiem vairāk enerģijas nekā līdz šim. Uzlabota arī bateriju dzesēšanas sistēma.

    Mašīnas, kas būvētas uz jaunās platformas, būs savietojamas gan ar 400V, gan 800V uzlādes iekārtām. Autoražotāji saka, ka, mašīnu lādējot īpaši ātrās uzlādes stacijās, auto akumulatoru pilnībā var uzlādēt 18 minūšu laikā. Savukārt 100 kilometriem nepieciešamo elektrības daudzumu iespējams uzlādēt 5 minūšu laikā

    “KIA” jau iepriekš paziņoja, ka piecu gadu laikā vēlas sasniegt uzstādīto mērķi, proti, elektroauto jāsastāda 20 procenti no kopējā pārdošanas apjoma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.12.2020 11:48

    Hundai un killed-in-action, sākumā parādiet reāli braucošu auto un tad kladziniet. Lai nav kā ar kodolsintēzes elektrību nākamajos 10..15..50… gados.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Skābene
    03.12.2020 13:24
    Reply to  Krotow

    KONA tak ir viens no jēdzīgākajiem elektro auto Eiropā.

    Krotow
    03.12.2020 15:09
    Reply to  Skābene

    Es to par šo topošo e-gimpu (E-GMP) platformu teicu. Būtu labi izbeigt solījumus bez pamata. Kur rezultāts dzīvē parasti jūtami atšķiras un ne uz labo pusi. VW ID.3 gala cena, piemēram.

    Kārlis
    03.12.2020 11:53

    platforma pati par sevi ir labs sasniegums
    nākamais līmenis ir reāli braucošs auto.
    a un mūsu līmenis būs 10gadu vecs auto ar nelielu koroziju un pusbeigtu bateriju.
    un, protams, wiki, kur un kā var atskrūvēt to sasodīto slāni, lai varētu nomainīt beigtos litija elementus pret citiem. Aļikā pasūtītos.

    Elektriķis
    03.12.2020 16:29

    Oriģinālajā rakstā bija būtiska lieta: šiem būšot 220V maiņstrāvas ligzda ar 3,5kW jaudu. Tāda kā liela “power banka” uz riteņiem. Tad nu beidzot kaut kas saimniecībā noderīgs!

    Reklāma