Web Analytics
More
    Reklāma

    Itālija liek Apple maksāt 10 miljonus eiro par maldinošu iPhone ūdensizturību

    Jaunākie raksti

    Itālijas konkurenci kontrolējošā iestāde ir uzlikusi 10 miljonu eiro sodu uzņēmumam Apple, jo, pēc viņu domām, tas melo par iPhone viedtālruņu ūdensizturību.

    Sākot ar iPhone 7 modeli, kas tika izlaists 2016. gadā, Apple viedtālruņi ir saņēmuši ūdens aizsardzību, kas jaunākajos iPhone 12 modeļos ir IP68 sertifikācijas līmenī. Tas nozīmē, ka telefonam ir aizsardzība pret kritienu ūdenī līdz sešu metru dziļumam un 30 minūšu ilgai peldei tajā, taču tas nenozīmē, ka telefonus ieteicams lietot zem ūdens. Uz to norāda arī Apple, jo kompānija nesniedz garantijas pakalpojums, ja iPhone bojājumi ir saistīti ar mitruma iekļūšanu tajā.

    Reklāma

    Itāļi attiecīgi norādījuši, ka šāda ūdensizturība ir iegūta ļoti precīzos laboratoriskajos testos, kas ir pavisam pretēji ar reālu telefona iekrišanu ūdenī. Tāpat neapmierinātība pausta par šiem garantijas nosacījumiem. Apple pagaidām nav sniegusi savu atbildi Itālijai par šiem pārmetumiem un piešķirto sodu, kas tāds nieks kompānijai vien ir.

    Kāda ir jūsu līdzšinējā pieredze ar viedtālruņu izturību pret ūdeni un mitrumu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1334
    02.12.2020 11:09

    šķiet, ka pie tagadējā cilvēku izglītības līmeņa ir kļūdaini norādīt tās ip klases, jo cilvēki (kāds mans paziņa arī izmēģināja) nolemj, ka telefons iztur snorkelēšanu jūrā (sālsūdens), niršanu baseinā (“hlorēts”) utt. un ir milzīga starpība starp ķīmiski neitrālu ūdeni un tos, kas mums ir apkārt dzīvē.
    šeit laikam pareizāk rīkojas piem. xiaomi – pasaka, ka ir šļakatu drošs, lietus laikā var atbildēt, bet neko negarantējam un cilvēki tos nebāž ūdenī.

    nirt ar telefonu manā grāmatā ir līdzīgi kā ar ikdienas auto braukt amatieru sačos – auto tiešām izturēs kādu laiku, tikai – cik ilgu? dažam tas būs ļoti īss laiks.
    gribi bildēt zem ūdens? nu tak ir risinājumi tieši tam, nu kāpēc jāvelk bikses pāri galvai?

    CooL
    02.12.2020 12:46
    Reply to  1334

    Neaizmirsti arī uzcenojumu ābolam par itkā ūdensizturību.

    Krotow
    02.12.2020 13:25
    Reply to  1334

    Tie, kuri nirst, parasti tomēr telefonu līdz neņem. Daudz biežāk kādam telefons vienkārši iekrīt jūrā. Pirms pāris gadiem draugiem neuzmanoties Vidusjūrā ieplunkšķēja Note 8. Taču esot uzreiz zem krāna noskalojuši un rīsos izžāvējuši. Kādu brīdi pa laikam izleca paziņojums par slapjumu USB ligzdā. Taču pēc tam pazuda un izpeldinātais aparāts joprojām darbojas.

    Čiekurs
    02.12.2020 14:22
    Reply to  Krotow

    Ir redzēti vairāki gadījumi, kur lightning portā sālsūdens uzmet “zaļo” un nekontakta dēļ šķietami jāmaina spraudnis. To protams var notīrīt, bet nu cik ilgi?
    Ar type-c varētu būt līdzīgi, bet nav novērots.
    Jāpiebilst, ka Lightning portam nav redzēts paziņojums par mitrumu tajā, kas slapjā laikā nereti man gadās ar Type-C.

    Rūdis
    02.12.2020 20:07
    Reply to  Krotow

    Note10 testēts ūdenī vairākārt un nekādu problēmu, tiesa tas gan ezerā.
    Bet pabijis tur vairākas reizes un nekādu problēmu, no sākuma meta paziņojumu par mitrumu typ-c portā, jo liku pie lādētāja. Pēc pāris stundām bija izkaltis un varēja lādēt.
    Sālsūdeni un baseinos gan neesmu mēģinājis.
    Manuprāt, ja viedtālrunis ir ūdensdrošs, tad tam viennozīmīgi jāvar izturēt spriedze zem ūdens, ne teiksim, tā kā es to dariju (foto video), bet tīri iekrītot ūdenī nekam nevajadzētu notikt.

    Suns
    02.12.2020 21:43
    Reply to  Rūdis

    Gan ar Galaxy S9, gan šobrīd OnePlus8Pro fotogrāfēju un filmēju savus bērnus basēnā – nav bijušas nekādas problēmas – jāļauj tikai ūdenim iztvaikot no Type-C pirms liek lādēt.
    Sālsūdens ir pavisam cits stāsts!!!

    Ansis
    03.12.2020 12:09
    Reply to  1334

    “Šlakatu drošs” – tas ir IP54. IP86 jāvar iet baseinā. Godīgām ūdensdrošām lietām pasaka, ka hlorēts/sāļš ūdens ir jānoskalo ar tīru ūdeni un viss.

    Suns
    02.12.2020 19:51

    Nu jā, sods mazāks, kā Apple apgroza 1,5 h …

    Juris Akmens
    02.12.2020 23:04

    Nu ar Sony arī ir gadījies padzīvot pa ūdeni viss kārtībā.

    Aigars Axx
    03.12.2020 02:34

    Kāda starpība, sāls vai hlors? Izturība vai nu ir ,vai arī nav. Ja sāk norādīt kko par ūdens paveidu, tad tas nozīmē, ka jau sākotnēji ir zināms, ka ūdens tiek iekšā un nekādas aizsardzības nav. Tik vien ka tīrs ūdens nevada elektrību, izgarojot neatstāj nosēdumus, utt. Tādējādi rodas ilūzija, ka ir ūdens noturība.

    Reklāma