Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārais “Morris J-Type” busiņš atgriežas ar elektrisko piedziņu

    Jaunākie raksti

    20. gadsimta vidū britu salās lielu popularitāti iemantoja “Morris J-Type” busiņš. Oriģinālais busiņš pirmoreiz parādījās 1948. gadā un tas ātri izkaroja vietu britu sabiedrībā, busiņam kļūstot par Karaliskā pasta transportlīdzekli. Tāpat to labprāt izvēlējās dažādu preču pārvadātāji. Orīginālā “J-Type” ražošana tika pārtraukta 1961. gadā.

    Jaunais projekts nosaukts par “Morris JE” un darbs pie tā sākās 2017. gadā, autoriem skaidrojot, ka oriģinālais dizains atdzims 21. gadsimta stilā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Izstrāde notika Lielbritānijā, piesaistot ekspertus no visas Eiropas. Arī ražošana nākamgad sāksies Lielbritānijā.

    Transportlīdzekļa virsbūve veidota no oglekļa šķiedras, kas to padarīs par vienu no vieglākajiem komerctransporta eksemplāriem tirgū, savukārt baterijas būs iebūvētas grīdā. Tāpat busiņš būs aprīkots ar mūsdienīgu multimediju sistēmu un vairākām atpakaļskata kamerām. Ražotājs sola, ka ar vienu uzlādi tas spēs veikt apmēram 320 kilometrus, bet kravas nodalījumā varēs iekraut 1000 kilogramus smagu kravu.

    Šis viss gan nebūs lēts prieks – busiņš maksās ap 60 tūkstošiem mārciņu, tāpēc mazticams, ka tas atkārtoti kļūs par pastniekiem populāru izvēli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    01.12.2020 15:50
    1. Oglekļa šķiedra
    2. Baterijas iebūvētas grīdā
    3. Multimēdiju sistēma
    4. Attālums ar vienu uzlādi
    5. tikai tagad cik tas spēs smagu kravu vest.

    Pilnīgi iespējams ka raksts atspoguļo sabiedrības tā laika uzskatus utt par visu . Un svarīgākais tiek pateiks vispirms un pēc tam mazsvarīgākais.
    Iepriekš taču, pirms 10 vai 20 gadiem stāstija par to cik ar mašinu var nobraukt vai cik tā lielu kravu spēs vest, ja tas ir komerctransports, vai arī cik tas maksās.

    Bet tagad “Mūsdienīga multimēdiju sistēma” .

    Reklāma