Web Analytics
More
    Reklāma

    eBay brīdina PlayStation 5 pircējus neiekrist uz konsoļu fotogrāfiju iegādi

    Jaunākie raksti

    Jaunās Xbox Series X un Sony PlayStation 5 spēļu konsoles ir radījušas lielu ažiotāžu kopš to pārdošanas uzsākšanas novembrī, kā arī Sony CEO jau izteicies, ka visas konsoles šobrīd ir izpārdotas un tās nav pieejamas. Tāpēc eBay brīdina savus pircējus uzmanīties no viltus piedāvājumiemm, kuri pircējam beigās piegādās PlayStation 5 konsoles bildes.

    Jā, tieši tā, nevis fizisku un īstu videospēļu konsoli iepakojumā, bet gan tikai tās bildi. Skan amizanti, bet zinot to, ka interese par konsolēm ir ļoti liela, kā arī to pieejamība pandēmijas laikā ir ļoti ierobežota, katrs no situācijas grib izvilkt savu lozi. Papildus tam vēl tuvojas Ziemassvētki, un jaunās konsoles noteikti ir viena no šī gada gaidītākajām dāvanām, tāpēc nav pārsteigums par krāpnieku uzdarbošanos.

    Reklāma

    Šī shēma nav nekas jauns, un realitātē tas ir izpaužas tā, ka pārdevējs ievieto it kā oriģinālās konsoles bildes, kuras patiesībā ir domātas kā fotogrāfijas. Pircējam to ir ļoti grūti ieraudzīt, un apraksts ir balstīts uz to, ka pircējs saņems attēlā redzamo produktu, kas beigu beigās izrādās tieši fotogrāfija ne pati ierīce. Taču pārdevēju aizstāvība ir tā, ka ir minēts, ka klients saņems preci kā aprakstā, un patiesībā tā ir fotogrāfija.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.11.2020 11:55

    Pēc būtības tā pati svētītā ūdens un svēto pīšļu tirgošana. Laikam “mirkļa pircēju”, kas nelasa pārējo preces apraksta tekstu, joprojām pietiek. Tad nav žēl viņu makus padarīt mazliet vieglākus. Varēja nopirkt arī kartona kastes, kurās PS5 ir vai nav bijis. Sākuma cena 5$.

    Meža māte
    30.11.2020 12:15
    Reply to  Krotow

    Drošāk ir nopirkt fotosesiju ar PS5, tur vismaz kautko saņem apmaiņā pret naudu))

    Janis Murnieks
    30.11.2020 12:56
    Reply to  Krotow

    Starpcitu āboltelefonu ( tukšas ) kastes tirgo gan jēbajā gan arī tepat pie mums …
    Ja jau ir piedāvājums, tad laikam ir arī gribētāji ..

    Krotow
    30.11.2020 14:42
    Reply to  Janis Murnieks

    Viens no iemesliem ir pārdošana tālāk. Kur telefona kasti īpašnieks jau sen izmetis. Taču atjēdzies, ka telefonam ar kasti pārdodot tāds zolīdāks skats :)

    Rūdolfs Rancāns
    30.11.2020 18:51
    Reply to  Krotow

    Kā mani kaitina tas kastīšu glabāšanas fetišs..

    Čiekurs
    30.11.2020 19:10

    nu pag, kā tur ir tagad ar garantiju. Vajag obligāti oriģinālo iepakojumu, vai nē? Fetišs ir viens, bet ja līgumā atrunāts, ka garantija nedarbojas bez iepakojuma, tad vairs nav kruta. Pēdējo reizi, kad par šo interesējos, tad vajadzēja un mazos iepakojumus dārgām precēm iespēju robežās paglabāju, bet labprāt pie pirmās iespējas pārstrādātu makulatūrā.

    Janis Murnieks
    30.11.2020 20:02
    Reply to  Čiekurs

    garantijai lelākoties iepakojums nav nepieciešams ( ja vien nav savādāk atrunāts līgumā ) BET ir ļoti vēlams gadījumos kad ierīce tiek mainīta vai atgriezta ( katram ražotājam savi putni birojos sēž )

    Janis Murnieks
    30.11.2020 20:18

    Ir tāds teiciens – Cultural references …
    Sirgstu ar telefonu kolekcionēšanu ( jā , līdzīgi, kā citi kolekcionē pastmarkas vai pulksteņus ) un esmu nonācis pie secinājuma, ka uz lokālajiem šrotiem pat skatīties negribās jo tie tēlaini atgādina rumbulas “tikko no vācijas” frankenšteinus :D
    Savukārt tepat ziemeļvalstīs ir liela iespēja iegādāties 30 un vairāk gadus vecu ierīci oriģinālajā iepakojumā un cilvēcīgā izskatā .

    Tā teikt dzīves un apkārtējās vides sakārtotības jautājums :)

    Dainis Kalvans
    30.11.2020 22:53

    Ebay jebkuru preci var atgriezt 30 dienu laikā un saņemt visu naudu atpakaļ, pat bez iemesla. Par ko vispār panika vai tāda tēma? Ja saņēmi tikai fotogrāfiju tad to pašu foto sūti atpakaļ un problēmu nav

    30.11.2020 23:24
    Reply to  Dainis Kalvans

    kur tad tu ko tādu izpīpēji? pārdevējs nosaka atgriešanas noteikumus un ja ir uzrakstījis “no returns”, tad atgriezt tu neko nevari, jo pērkot tu pieņem šādus noteikumus. kaut kas ir mainījies pēdējā gada laikā?

    [edit] Seller’s return window: Review the seller’s return policy and return window before you make a purchase. If you did not receive the item, or the item is not as described, you have 30 days from your actual or latest estimated delivery date to open a request, under the eBay Money Back Guarantee.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    01.12.2020 09:43

    Bildīšu tirgotāji ir arī videokartēm un domāti botu apkrāpšanai. Reizēm preces aprakstā tas pat ir minēts.

    01.12.2020 14:17
    Reply to  AgnisR

    kam tie stulbie boti pieder un ko dara? meklē lētāko preci, lai nopirktu tālākpārdošanai, t.i., spekulantiem?

    Reklāma