Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā strauji audzis pieprasījums pēc spēļu konsolēm, televizoriem un “gaming” datoriem

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operatora BITE dati liecina, ka šogad strauji palielinājies pieprasījums pēc spēļu konsolēm, televizoriem un “gaming” datoriem, kas paredzēti videospēļu spēlēšanai. Visvairāk – par 60% – ir audzis pieprasījums pēc stacionārajiem “gaming” datoriem. Tas nozīmē, ka pandēmijas dēļ cilvēki intensīvi meklē izklaides iespējas, kas ir droši pieejamas mājas apstākļos, piemēram, videospēļu spēlēšana un filmu skatīšanās.

    Šogad iedzīvotāji ļoti daudz laika pavada mājās – pandēmijas dēļ pieaugušie strādā no mājām, daļai skolēnu mācības notiek attālināti, arī izklaides iespējas ārpus mājas ir ierobežotas gan epidemioloģisko ierobežojumu, gan ārkārtējās situācijas dēļ.

    BITES dati atklāj, ka šī gada pirmajos desmit mēnešos (no janvāra līdz oktobrim), salīdzinot ar identisku periodu pērn, par 24% palielinājies pieprasījums pēc spēļu konsolēm. Martā un maijā pieprasījums pēc šīm ierīcēm ir bijis pat vairākas reizes augstāks nekā vidēji šajos mēnešos iepriekšējā gadā.

    Līdztekus spēļu konsolēm, ievērojams pieprasījums ir bijis arī pēc televizoriem. Laikā no janvāra līdz oktobrim pieprasījums pēc televizoriem ir palielinājies par 30%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu 2019. gadā. Visaugstākais pieprasījums šajā produktu segmentā ir bijis laika posmā, kad valstī spēkā bija ārkārtējā situācija. Populārākie ir bijuši televizori ar ekrānu, kuru izmērs sasniedz 43 un 55 collas.

    Taču, raugoties uz šo produktu kategoriju kopumā, vispieprasītākie ir bijuši tā dēvētie “gaming” datori, kas ir paredzēti videospēļu spēlēšanai – pieprasījums pēc šāda tipa portatīvajiem datoriem audzis par 40%, bet pēc stacionārajiem “gaming” datoriem – par aptuveni 60%.

    “Pandēmijas radīto izaicinājumu dēļ daudzi no mums diendienā saskaras ar paaugstinātu spriedzi un stresu, negatīvu informāciju, uzzina par jauniem ierobežojumiem u.tml., tādēļ cilvēki aktīvi meklē veidus, kā relaksēties un atbrīvot prātu no ikdienas raizēm. Kā redzams, līdztekus brīvā laika pavadīšanai ārā, svaigā gaisā, cilvēki domā arī par izklaidi un atpūšanos mājās. Tehnoloģijas palīdz padarīt ikviena cilvēka dzīvi krāsaināku un izklaides iespējām bagātāku – tās var būt elpu aizraujošas sacensības videospēlēs, attālinātas ballītes vai sirsnīgas sarunas tuvinieku lokā, seriālu skatīšanās maratons u.tml. Redzam, ka viena no populārākajām izklaidēm, pavadot laiku mājās, ir tieši videospēles,” skaidro BITES Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Una Ahuna – Ozola.

    Viņa papildina, ka videospēļu popularitāte ir pandēmijas laikā ir visā pasaulē novērojama tendence, un uz to norāda arī videospēļu konsoļu ražotāju plāni. Piemēram, šogad divi lielākie videospēļu konsoļu ražotāji – “PlayStation” un “Xbox” – ir laiduši klajā jaunākos konsoļu modeļus, pēc kuriem pieprasījums visā pasaulē bijis ļoti augsts. Arī BITĒ pieprasītākās ir “PlayStation” un “Xbox” spēļu konsoles, un, lai gan pieprasījums pēc tām ir stabilizējies, to pārdošanas rādītāji joprojām ir ļoti augsti. Visticamāk, videospēļu entuziasti gaida iznākam jaunās spēļu konsoles, kuras jau iepriekšpārdošanā pierādījušas sevi kā ļoti pieprasītu produktu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma