Web Analytics
More
    Reklāma

    Francijā no 2021. gada janvāra pārdotajai elektronikai nāks līdzi labošanas novērtējuma etiķete

    Jaunākie raksti

    Sākot ar 2021. gada janvāri Eiropā tirgotām elektroniskām ierīcēm, tostarp viedtālruņiem, planšetdatoriem, televizoriem un datoriem būs obligāti jāpievieno labošanas novērtējuma etiķete. Šāds rīkojums pieņemts 25. novembrī Eiropas Parlamenta balsojumā par elektronisko ierīču remontu. Kā pirmā šo praksi ieviesīs Francija.

    Šai etiķetei jāsniedz skaidra, redzama un viegli saprotama informācija par produkta paredzamo kalpošanas laiku un remonta iespējām. Uz etiķetes arī parādīsies cipars 10 ballu skalā, šādi novērtējot konkrētās ierīces remonta iespējas – demontāžas ērtību, rezerves daļu pieejamību un cenu, kā arī piekļuvi instrukcijām salabošanai. Šis novērtējums būs līdzīgs tam, ko iFixit ierīcēm piešķir jau vairāk nekā desmit gadus.

    Reklāma

    Norādīts, ka ierīču labošanas novērtējums ne tikai piespiedīs ražotājus radīt ierīces, kuras var viegli salabot. Šāda pieeja arī palielinās konkurenci, jo neviens uzņēmums nevēlas, lai viņu produktam būtu zems vērtējums, kas nozīmē arī to, ka palielināsies ierīces kalpošanas laiks. Starp citu, nesen veiktā aptaujā noskaidrots, ka 77% ES iedzīvotāju labprātāk labotu ierīci nekā pirktu jaunu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eggy Mega
    27.11.2020 11:46

    Būtisks jautājums kurš izvērtēs un piešķirs šo novērtējumu.

    KKTK
    27.11.2020 13:28
    Reply to  Eggy Mega

    Lai kurš tas būtu, eiplam nekad nebūs vairāk par troiku. Kaudzei visādu hlamsungu arī nespīd nekas spožs. Principā gandrīz visi glāstāmie telefoni būs nesekmīgi. Taču laptopu izvēloties, šis gan varētu sākt spēlēt diezgan pamatīgu lomu. Tā kā tikai un vienīgi atbalstāma ideja.

    Krotow
    27.11.2020 13:41
    Reply to  KKTK

    Nespīd nevienam, kurš ir aizlīmēts un aizkausēts un/vai izmanto tikai sev paredzētus čipus.

    Andis
    27.11.2020 12:08

    Ledus ir sakustējies

    Last edited 3 years ago by Kristaps Skutelis
    Reklāma