Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks sola, ka “Tesla Semi” kravas auto varēs veikt 1000 kilometrus ar vienu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja “Tesla” vadītājs Īlons Masks vienā no savām pēdējām intervijām izteicies, ka sasniegt 500 kilometrus vai 800 kilometrus ar vienu uzlādi elektriskam kravas auto ir diezgan vienkārši (fairly easy). Masks apgalvo, ka ne tik tālā nākotnē ieraudzīsim elektrisku kravas auto, kas ar vienu uzlādi varēs nobraukt pat 1000 kilometrus.

    Jau prezentējot šo mašīnu 2017. gadā “Tesla” solīja, ka “Semi” ar vienu uzlādi varēs nobraukt 500 vai 800 kilometrus, taču runas par 1000 kilometriem ar vienu uzlādi ir kas jauns. Turklāt, šie skaitļi ir nobraucamais attālums ar pilnu kravu, tātad kopējais sastāva svars ar kravu ir 35-40 tonnas. Tas nozīmē, ka “Semi” varēs pārvadāt tikpat smagas kravas kā dīzeļa kravas auto.

    Plānots, ka šajās kravas mašīnās ar laiku tiks ievietotas “Tesla” jaunās “4680” baterijas, kuras spēj ietilpināt vairāk enerģijas nekā līdz šim izmantotās baterijas, līdz ar to palielinot nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Vanags
    25.11.2020 12:13

    //tātad kopējais sastāva svars ar kravu ir 35-40 tonnas. Tas nozīmē, ka “Semi” varēs pārvadāt tikpat smagas kravas kā dīzeļa kravas auto.// Te būs e-fūres “karstais punkts”! Tik daudz bateriju noteikti svērs daudz vairāk, kā degvielas auto.
    Visaur pastāv ceļu ierobežojumi uz “kopējo massu” – ap 40t. Tātad e-fūrei būs mazāka kravnesība….

    Reklāma