Web Analytics
More
    Reklāma

    TVNET Klik – mūsu mazajam tirgum nu ir vēl viens maksas ziņu portāls

    Jaunākie raksti

    Šodien, 24. novembrī, darbu sāk TVNET Grupas tiešsaistes žurnāls Klik, kurā pilnībā bez komercreklāmām ir lasāmi, klausāmi un skatāmi mūsu profesionāļu komandas īpaši veidotie materiāli – izvērsti un analītiski viedokļi, intervijas, recenzijas, izglītojoša lasāmviela un kvalitatīva izklaide, kā arī īpaši veidots raidījums ar Mārtiņu Dauguli.

    Šo pašu maksas satura ideju pirms vairāk nekā gada startēja arī Delfi. Man ir tāda sajūta, ka no Delfi maksas satura bēgošie aizmuka uz TVNET, bet tagad arī TVNET ir pielicis priekšā interesantajam saturam tā dēvēto paywall.

    Reklāma

    Pirmajos trīs – iepazīšanās mēnešos žurnālu Klik piedāvā par īpašu cenu – vienu eiro mēnesī. Abonēšanas maksa pēc iepazīšanās perioda – 3.99 eiro mēnesī. Delfi par līdzvērtīgas idejas pieeju vismaz šobrīd prasa 2.99 eiro par četrām nedēļām.

    Nevēlos būt ļoti skeptisks, bet mazajam Latvijas tirgum šāda maksas satura sadrumstalotība varētu nestrādāt. Vēsture atkārtosies – kamēr bija viens pats Netflix (jā, šis nebija pirmais, bet noteikti populārākais filmu straumēšanas serviss), daudzi bija gatavi par to arī samaksāt. Kā parādījās citi līdzskrējēji, piemēram, Amazon, Disney, Apple TV+, HBO un citi, tā klienti vairs nav gatavi maksāt un pārmetas atpakaļ uz vismaz daļēju pirātismu.

    Lai TVNET ar Klik veicas!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aldis
    24.11.2020 14:18

    Pilnīgi piekrītu!

    Oskars
    24.11.2020 21:05
    Reply to  Aldis

    Interesanti, kapec komentari par kik ir pazudusi no dhrjienes? Un irprirksejais komentetsjs, kam piekrit?

    Kursors.lv
    24.11.2020 21:06
    Reply to  Oskars

    Hmm, kas ir pazudis? Neko neesmu ravējis laukā.

    Aivars
    25.11.2020 09:58

    Es būtu tīri priecīgs par izteiksmēm priekš uBlock, kas ļautu paslēpt visus pietiekumus uz Klik saturu un tādējādi vienā acu uzmetienā ieraudzīt tikai bezmaksas saturu.
    Diemžēl man pašam prasmju tādai lapas koda analīzei nav. :-(

    Arčiņš
    25.11.2020 10:11

    Šādi gājieni cilvēkus padzen no Latvijas informācijas telpas.Tā jau mums netrūkst visādu dīvaiņu ar follijā cepurītēm kas dzer strukturētu ūdeni un baidās no Geitsa , Sorosa , Un Maska, ka nu tik viņus šie kungi čipēs. Kvalitatīvai informācijai Latvijā jābūt bezmaksas. Par maksu cilvēki varētu uzzināt piemēram kā klājas Kivičam.

    Kursors.lv
    25.11.2020 10:12
    Reply to  Arčiņš

    Par kādu naudu tad to kvalitatīvo informāciju tev sagatavot?

    Arčiņš
    25.11.2020 10:38

    Ja līdz šim varēja ar reklāmu naudu iztikt ,tad varēja šādi turpināt. Pēc Delfu pievēršanās šādām formātam pieļauju ,ka lasītāji un reklāmdevēji pārmetās pie TVNET. Protams ,ja tas ir izdzīvošanas jautājums ,tad lai viņiem veicas ,es nenosodu es tikai norādu uz problēmu .

    ASh
    25.11.2020 11:17

    Piekrītu, ka Tvnet ir audzis un tiešām no Delfi pamazām pārslēdzās uz to (arī es). Tanī pat laikā visiem ir apnikušas reklāmas, reklāmraksti un prasta citu mēdiju rakstu pārpublicēšana. Problēma ir nevis maksas saturā kā tādā, bet gan uzticības trūkumā, ka tiešām maksas saturā būs pietiekami daudz un interesanta oriģinālsatura, lai par to maksātu. Delfi cenšas, bet, vismaz mani, vēl šis saturs nav pārliecinājis.
    Ja paskatās uz drukātās preses cenām, kuru vecā paaudze turpina abonēt un lasīt, nav iemesla nemaksāt arī par interneta presi, ja vien saturs ir atbilstošs.
    Būtu interesanti redzēt statistiku, cik tad daudz Delfi plus ir savācis abonentus.

    Insaiders
    26.11.2020 13:24
    Reply to  ASh

    Pašlaik “Delfi plus” ir ap 9000 abonentu, un Delfi izdotajam sporta portālam par maksu MVP – vēl apmēram 1200. Salīdzinājumam – drukātajai “Dienai” vai “Latvijas Avīzei” (kopā ar pielikumiem, tādiem kā “SestDiena” “Dienas” gadījumā, vai “Praktiskais latvietis” LA gadījumā) ir ap 8000 katrai, drukātajam “Ir” – ap 7000. Interesanti, ka, lai arī cilvēkiem no malas tā neliekas, pašlaik “Delfi plus” ir abonētākais ziņu medijs latviešu valodā. Ziņu, tāpēc ka dzīvesstila nišā vēl ir daži tālu priekšā, piemēram, “Ieva” ar 18 000 abonentiem.

    Kursors.lv
    26.11.2020 14:39
    Reply to  Insaiders

    Viena lieta abonentu skaits, bet krietni svarīgāka – ieņēmumi. Pagaidām Delfi Plus maksā kapeikas. Bet no otras puses, vairāk par kapeikām diezin vai Latvijā kāds gribēs maksāt par šādu saturu.

    test
    28.11.2020 21:07

    Tas ir atsevišķs produkts, visi, kam katrs eiro dzīvē ir svarīgs, var mierīgi palikt bezmaksas TVNETā un Apollo. Kam tas viss liekas sū…, tāpat to nelasīs, ne par maksu, ne bez. Ja pakalpojums būs labs, tad būs arī abonētāji.

    Reklāma