Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Kosmosa aģentūra strādā pie jauna kosmosa teleskopa eksoplanētu izpētei

    Jaunākie raksti

    Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) sākusi darbu pie sava jaunākā kosmosa teleskopa izveides, ko vēlāk izmantos misijā “Ariel”. Tās ietvaros plānots tuvāk izpētīt silto un karsto eksoplanētu (ārpus Saules sistēmas esošās planētas) ķīmisko sastāvu. Zināms, ka misiju uzsāks Zemes orbītā, no kurienes tad arī tiks izpētītas līdz pat 1000 eksoplanētām, aplūkojot tās gan redzamajā gaismā, gan ar infrasarkano staru palīdzību.

    Šādā veidā zinātnieki varēs plašāk izpētīt, no kā sastāv eksoplanētas, kā tās ir veidojušās un kā laika gaitā attīstās gan pašas planētas, gan to atmosfēra. “Ariel” misija plānota kā loģisks turpinājums EKA satelīta “CHEOPS” palaišanai, kas pēta eksoplanētas, lai uzzinātu ko vairāk par to lielumu, masu un sastāvu.

    Reklāma

    Eksoplanētu pētniecībai domāto kosmosa teleskopu misijas “Ariel” ietvaros cer palaist kosmosā 2029. gadā, izmantojot Ariane 6 raķeti. Starts tiks dots no Eiropas kosmodroma Franču Gviānā. Sākotnēji plānots, ka tā būs četru gadu misija.

    EKA “Ariel” projekta dalībniece, zinātniece Terēza Lueftingere (Theresa Lueftinger) uzskata, ka attālo jeb eksoplanētu izpēte ļauj zinātniekiem labāk izprast mūsu pašu kosmosa reģionu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma