Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānā uzstādīti robotvilki, kuri palīdz novērst lāču uzbrukumus

    Jaunākie raksti

    Robots “Monster Wolf” nebūt nav kāds aizmirsts Helovīna svētku rotājums. Tas ir diezgan efektīvs lāču atbaidīšanas līdzeklis, kas nu japāņiem, konkrētāk, Takikavas pilsētas iedzīvotājiem liek justies drošākiem.

    Lāču uzbrukumi Japānā ir būtiska problēma. 2019. gadā vien no šiem dzīvniekiem cieta 157 cilvēki un viens nomira. Taču kopš Monster Wolf uzstādīšanas neviens ķepaiņa uzbrukums nav fiksēts.

    Reklāma

    https://twitter.com/nhk_news/status/1318076693597343746?s=20

    Pērnā gada melno lāču uzbrukumu skaits, kas vienlaikus ir augstākais rādītājs desmitgadē, iespējams, saistāms ar zīļu trūkumu Japānas mežos. Ozolzīles ir būtiska lāču ēdienkartes sastāvdaļa, un, ja to nav – jāmeklē pārtika pie pilsētniekiem. Mežu izciršana un urbanizācija aizvien tuvina lāču un cilvēku dzīvesvietas, kas, savukārt, noved pie to ciešāka kontakta, kā arī uzbrukumiem. Taču nu šai problēmai radīts visai efektīvs risinājums, ko, domājams, izmēģinās arī citas lāču uzbrukumu skartās Japānas pilsētas.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.11.2020 12:31

    Bet ja jau lāčiem nav ko ēst, viņi tāpat nāks pie cilvēkiem meklēt ēdamo. Gan jau atradīsies kāds “gudrāks” lācis, kurš sapratīs ka elektroniskais putnubiedēklis staba galā tikai spīd un tirinās.

    Eggy Mega
    16.11.2020 12:18

    Līdz robotam tur tik pat tālu kā līdz mēnesim. Vairāk atgādina 80tajos “Straumes” ražotās Aikāsāp lelles japanizētu versiju.

    digitalk
    16.11.2020 14:32
    Reply to  Eggy Mega

    ja oriģināla autors neatšķir animatroniku no robotiem, tad ko tur padarīsi?

    Reklāma