Web Analytics
More
    Reklāma

    Inženieris saņem 9 gadu cietumsodu par 10 miljonu ASV dolāru nozagšanu no Microsoft

    Jaunākie raksti

    Bijušajam Microsoft programmatūras inženierim no Ukrainas piespriests deviņu gadu cietumsods par vairāk nekā 10 miljonu ASV dolāru liela kredīta nozagšanu no kompānijas tiešsaistes veikala.

    Laikā no 2016. līdz 2018. gadam Volodimirs Kvašuks (Volodymyr Kvashuk) strādāja kā testētājs, kurš pārbaudīja Microsoft internetveikala lietojamību. Lai arī internetveikala programmatūra bija izstrādāta tā, lai testētāji no tā nevarētu tīši vai netīši nosūtīt sev fiziskas preces, izskatās, ka tas uz virtuālām dāvanu kartēm neattiecās. Tā nu kādā reizē 26 gadus vecais Kvašuks atklāja, ka varētu izmantot savu testa kontu un veikt manipulācijas, iegūstot Microsoft virtuālo dāvanu karti, ko pēc tam izmantot reālu produktu iegādei.

    Reklāma

    Iesākumā Kvašuks nopirka Office abonementu un pāris grafikas kartes. Kad šie slepenie pirkumi palika neviena nepamanīti, drosme pieauga. 2018. gada sākumā Kvašuks šādā veidā tika pie miljoniem ASV dolāru vērta Microsoft internetveikala kredīta, ko tiešsaistē pēc tam pārdeva par bitkoinu.

    ASV prokurori norāda, ka Kvašuks šādā krāpnieciskā veidā ticis pie vismaz 2.8 miljoniem USD. Šo naudu viņš izmantojis, lai nopirktu 160 000 ASV dolāru vērtu Tesla automobili, kā arī īpašumu pie ūdens 1.6 miljonu USD vērtībā. Norādīts, ka Kvašuka ieņēmumi gan bijuši krietni mazāki par nozagtā kredīta vērtību, jo tas bijis jāpārdot par lielu atlaidi.

    Lai arī, veicot apjomīgākus pirkumus, Kvašuks rīkojās krietni piesardzīgāk, vīrietis tomēr tika atmaskots, piemērojot deviņu gadu cietumsodu. Kopumā viņam tika piestādītas piecas apsūdzības par krāpšanos ar naudu, sešas – par naudas atmazgāšanu, divas – par krāpšanos ar identitāti, vēl divas apsūdzības par maldinošām nodokļu deklarācijām un pa vienai apsūdzībai par krāpšanos ar piekļuves ierīcēm, krāpniecību, kas veikta ar aizsargātu datoru, kā arī krāpšanos caur pastu. Papildus piemērotajam cietumsodam Kvašukam jāsamaksā arī 8.3 miljoni USD. Maz ticams, ka viņš šo summu kādreiz spēs atmaksāt, vismaz legālā veidā laikam nē.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma