Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piedāvā 500 dolāru dienas bonusu darbiniekiem, kuri ceļo uz Ķīnu

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa pandēmija šobrīd ir ierobežojusi gan privātos, gan ar biznesu saistītos ceļojumus, tomēr kompānijai Apple ir nepieciešams, lai daļa ASV strādājošo darbinieku dotos darba vīzītē uz Ķīnu. Un lai motivētu darbiniekus, kompānija papildus maksā līdz pat 500 dolāriem dienā.

    Apple darbiniekiem, kuri šobrīd no Amerikas dodas uz Ķīnu, ir jāievēro pašizolācija, taču tā nenotiek augstas klases viesnīcās, bet gan Ķīnas valdības norādītajās vietās, kas ir salīdzinoši zemas kvalitātes. Tas nozīmē, ka nav iespējams doties ekskursijās, saņemt ēdiena piegādi un pat izmazgāt drēbes. Tāpēc, lai motivētu un atalgotu brīvprātīgi devušos darbiniekus, kuriem šobrīd Ķīnā ir jāuzturas vismaz sešas nedēļas, tiek piedāvata kompensācija 500 dolāru apmērā, kas kopumā var sasniegt 21 000 dolārus.

    Tiesa, nav precīzi minēts cik patiesi nozīmīgi un nepieciešami ir šie darbinieku ceļojumi, taču tie ir saistīti gan ar ražošanas pārraudzīšanu, gan arī attiecību veidošanu ar partneri Foxconn. Šādi biznesa komandējumi laikā, kad lielās kompānijas atsakās no darba ofisā, savā ziņā liekas nevajadzīga izšķērdība.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1039
    13.11.2020 10:34

    Henrij, kāda izšķērdība? Viena lieta ir koderi štatos, kas var sēdēt mājāsun kuru darbu var pārraudzīt un kontrolēt un cita lieta ražošanas uzraugi, kam ir fiziski jāparādās rūpnīcās, jākomunicē ar ķīniešiem saskaņā ar to priekšstatiem par sadarbību, jāved dāvanas foxcona vadībai (atkal saskaņā ar ķīniešu tradīcijām) un jāmēģina savām acīm ieraudzīt kādu pārkāpumu (pašsaprotami). Sadarbība ar ķīniešiem nav darbs kursoram, tur ir jātur roka uz pulsa un nevar atslābt.
    Acīmredzot, šai būšanai uz vietas ir būtiska nozīme, un eplam nauda ir, un lādētāju pircēji piemetīs, ja vajadzēs. Kad ir jāgriež šāda mēroga zobrati, tā dienasnauda ir nepamanāmas kripatas.

    Yo!
    13.11.2020 10:44

    Man celošana vienmēr saistījusies ar privātu izklaidi, taču rakstā minētais vairāk izklausās pēc komandēujma, ne ceļojuma.

    Krotow
    13.11.2020 12:21

    Ķīnas gadījumā tā nav izklaide ar meitenēm un šmigu jūras malā uz firmas rēķina. Tur nākās lauzties ar sovoka biznesa ētiku Ķīnas mērcē kur ja otrs nav uzmests, diena veltīgi nodzīvota. Un jākontrolē padotie, kuri tai pašā sovoka stilā mīl ieekonomēt un vienkārši darīt šķērsām. T.i, nekāda medusmaize nav. Tāpēc šādas piemaksas par kaitīgu darbu ir normālas.

    Reklāma