Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony vēlas paaugstināt PlayStation 5 spēļu cenas

    Jaunākie raksti

    Vienā daļā pasaules beidzot ir pieejamas jaunās PlayStation 5 un Xbox Series X spēļu konsoles, un šajā laikā aktualizējusies pašu videospēļu cena, kas Sony frontē jau ir pietuvinājusies 70 dolāriem ar iespēju augt vēl vairāk.

    Informācijas avoti norāda, ka šobrīd populārāko spēļu cenas varētu tuvoties jau 70 dolāriem, kaut iepriekš tie bijuši 60 dolāri, un pēc Sony vēlmēm šīm cenām būtu jābūt vēl augstākām. Runa gan nav par īpašajām videospēļu versijām, bet tieši ierastajām pamatspēlēm. Piemēram, Spider-Man Miles Morales PS5 versija maksās 69,98 USD vai 51,99 GBP vai mūsu internetveikalos izdevās atrast spēli par 60,00 EUR.

    Reklāma

    Šī tēma jau tikusi analizēta iepriekš, ka datorspēļu cena patiesībā nav mainījusies ilgu laiku, un ka šobrīd to izstrāde patiešām izmaksā lielu naudas summu, un tāpēc mūsdienu skatījumā tās varētu maksāt lēti. Tomēr, skatoties no ikdienas patērētāja, cenas nemaz neliekas tik zemas, līdz ar to speciāli paaugstinot cenu, Sony var iešaut sev kājā, tādējādi samazinot spēļu pārdošanas apjomus vai arī liekot potenciālajiem pircējiem vienkārši gaidīt līdz cena nokritīsies.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    capsx
    12.11.2020 17:40

    Dīvains vārdu salikums …

    Piemēram, Spider-Man Miles Morales PS5 versija maksās 69,98 USD vai 51,99 GBP vai mūsu internetveikalos izdevās atrast spēli par 60,00 EUR.

    Jānis
    13.11.2020 07:53

    Tāpēc jāņem Xbox ar game pass’u.

    REALAIS
    13.11.2020 11:28
    Reply to  Jānis

    Un ko tev dos tas game pass? Ne jau jaunākās spēles. Ja Sony paceltu cenu, Microsoft darītu to pašu

    Jānis
    13.11.2020 11:35
    Reply to  REALAIS

    Visas jaunās xbox exclusive spēles būs pieejams jau no pirmās dienas iekš game pass. Bet te nu protams viss atkarīgs no cilvēka, kādas exclusive spēles tam interesē un no kuras platformas.

    Last edited 3 years ago by Jānis
    Juris
    13.11.2020 21:01

    Tas ir pats stulbākais arguments kādu esmu dzirdējis: “datorspēļu cena patiesībā nav mainījusies ilgu laiku, un ka šobrīd to izstrāde patiešām izmaksā lielu naudas summu”, pašas spēles cena nav mainījusies, bet spēles mūsdienās ir pilnas ar azartspēlēm un mikrotransakcijām, lai atbloķētu svarīgus spēles elementus un bieži vien bez to pirkšanas vari aizmirst par patīkamu pieredzi, kā arī spēļu tirgus paliek ar vien plašāks. Lai es pirktu spēli pa 80 eiro.. nekad.

    digitalk
    13.11.2020 21:14
    Reply to  Juris

    pēc 10 gadiem teiksi, ka pa 100 eiro nekad nepirksi ;) vai arī visi būs brīvprātīgi piespiedu kārtā uzsēdināti uz abonēšanas adatas, kā tagad m$ un adobe izdarās. bet tev pilnīga taisnība par par nekaunīgu papildus naudas iekasēšanu spēles laikā. atliek tādus izdevējus ignorēt vai griezties pie pastafariānu praviešiem :-/

    Edgars Čaplinskis
    17.11.2020 21:04

    Kur nu vēl dārgāk ja tagad daudzas spēles 40-60 euro uz ps4 jaunas maksā? Un tas jau skaitās dārgi

    1030
    18.11.2020 11:51

    Par šo vienkārši nav vērts cepties, tirgus vienmēr sakārtojas. Ja cenas ir par augstu, nākamo divu kvartālu ieņēmumi to atspoguļos. Ja izmaksas objektīvi ir augušas un tirgus nav tam gatavs – nu, meklēs iespējas taisīt lētāk (vienkāršāk? nu, kāpēc ne – lētāka versija ar apgrieztiem līmeņiem un pliekanākiem renderiem) vai orientēsies uz tiem, kas ir gatavi maksāt par mūsdienu spēlēm.

    Nupat pie ziņas par Subor aizklapēšanos palasīju veterānu atmiņas, 90jos konsole bija sapnis, un ne kuram katram tāda bija. Laikam atbilstošai izklaidei nav jābūt ļoti lētai, citādi tā zaudē daļu pievilcības.

    Reklāma