Web Analytics
More
    Reklāma

    Ring atsaucis 350 000 viedos durvju zvanus, jo tiem ir risks aizdegties

    Foto: Kristaps Skutelis

    Jaunākie raksti

    Amazon viedo mājas ierīču zīmols “Ring” atsaucis aptuveni 350 000 savu 2. paaudzes video durvju zvanu. Saskaņā ar ASV Patēriņa preču drošības komisijas (CPSC) publicēto paziņojumu Ring saņēmis 23 ziņojumus par durvju zvanu aizdegšanos un īpašuma bojājumiem. Savukārt vēl astoņos gadījumos lietotāji sūdzējušies par nelieliem apdegumiem.

    Šī notikuma uzmanības centrā ir Ring Video Doorbell 2 – tā pati ierīce, kas, starp citu, Kursorā jau reiz testēta. Jāsaka gan, ka toreiz šādi misēkļi negadījās, un labi, ka tā. Lai arī Ring norāda, ka, uzstādot viedo durvju zvanu pareizi, nekādi riski nevar rasties, CPSC tomēr norādījusi, ka ierīce var pārkarst, ja tiek izmantotas nepareizas skrūves. Ring atklāj,  ka saņēmis kopumā 85 ziņojumus par gadījumiem, kad cilvēki izmantojuši neīstās skrūves, kas varētu sabojāt durvju zvana akumulatoru.

    Reklāma

    Lai šādi misēkļi vairs negadītos, Ring publicējis atjauninātu šī gudrā durvju zvana uzstādīšanas instrukciju. Tajā šoreiz skaidri un gaiši uzsvērts ierīces pielikšanā izmantot tikai un vienīgi “viedās drošības skrūves”, nevis kādas parastās.

    Avots: Ring

    Jāpiezīmē, ka incidentā iesaistītie ir Ring 2. paaudzes video durvju zvani ar modeļa numuru 5UM5E5. Lietotāji tos, visticamāk, iegādājušies no šī gada jūnijam līdz oktobrim, samaksājot 100 USD. Ring mājaslapā iespējams ievadīt ierīces sērijas numuru un apskatīties vai tavs Ring durvju zvans ir starp tiem, kas potenciāli var izraisīt postījumus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.11.2020 16:03

    “viedās drošības skrūves” – Kursor, kafija šī kalambūra autoram no manis. Uz jūsu rēķina.

    Attēls no instrukcijas pastāsta visu par degušo zvanu pielicēju inteliģences līmeni. Minētās speciālās skrūves noteikti ir iekļautas zvana komplektā. Lai aizdomātos līdz kokskrūvju izmantošanai to vietā, jābūt ar izcilu prātu apveltītiem.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    digitalk
    12.11.2020 17:12
    Reply to  Krotow

    atsauc prātā veco joku, ka ASV visas lietošanas instrucijas ir vismaz 5x biezākas, jo jāsaraksta ko ar produktu ir aizliegts darīt ;)

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    12.11.2020 17:31
    Reply to  digitalk

    Jup. Ar nazi nevar griezt pirkstus un zobu birsti nav paredzēts bāzt ausī.

    Reklāma