Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volvo” elektriskie kravas auto uz ceļiem nonāks 2022. gadā

    Jaunākie raksti

    “Volvo” paziņojis, ka jau 2021. gadā kompānija uzsāks savu elektrisko kravas auto tirdzniecību, bet ražošana lielos apjomos sāksies 2022. gadā. Atkarībā no specifikācijas, jaunie elektriskie kravas auto spēs veikt 300 kilometrus ar vienu uzlādi.

    “Volvo”, sadarbībā ar zviedru celtniecības uzņēmumu “Swerock”, jau sācis šo mašīnu izmēģinājumus, izmantojot elektrisko betona pārvadātāju.

    Šīs elektriskās kravas mašīnas ir FH, FM un FMX kravinieku elektriskās versijas. Šos auto parasti izmanto vietējiem pārvadājumiem vai darbam celtniecībā, kur ikdienā jāmēro salīdzinoši īsi attālumi. Tāpēc 300 kilometri ar vienu uzlādi tiek uzskatīts par adekvātu nobraucamo distanci. “Volvo” kravas transporta divīzijas vadītājs Rodžers Alms saka, ka ražotājs šo mašīnu ekspluatācijas izmaksas centies maksimāli pietuvināt dīzeļa kraviniekiem.

    Ar to zviedru autoražotāja plāni neapstājas – šīs dekādes laikā plānots ieviest kravas mašīnas, kuras ikdienā var izmantot arī starpvalstu satiksmē. “Volvo” gatavojas ražot gan ar baterijām, gan ūdeņradi darbināmas kravas mašīnas. Ūdeņraža mašīnas varētu parādīties tuvāk desmitgades beigām, bet līdz 2040. gadam “Volvo” neražos ar iekšdedzes dzinējiem darbināmas mašīnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma