Web Analytics
More
    Reklāma

    “Citroen” iesūdz tiesā “Polestar” logo izskata dēļ

    Jaunākie raksti

    “Polestar” ražotajiem elektroauto vismaz ārēji ir itin maz līdzību ar franču autoražotāja “Citroen” ražotajām mašīnām. Tomēr “Citroen” juristi nesnauž un viņi iesūdzējuši tiesā “Polestar” pārāk līdzīga logo dēļ.

    “Citroen” savu logo dažādās variācijās izmanto jau kopš 1919. gada, kad uzņēmums tika dibināts. Lai arī logo dizains gadu gaitā nedaudz mainījies un pielāgots, tā pamatelements palicis tāds pats, kā pirms 100 gadiem.

    Reklāma

    “Polestar” logo uz skatuves nopietni parādījās pēc tam, kad uzņēmums atdalījās no “Volvo”. Iepriekš “Polestar” bija pazīstams kā uzņēmums, kas “Volvo” ielas mašīnas padara krietni sportiskākas, bet tagad ar šo zīmolu tiek ražoti elektroauto. Lai arī “Polestar” logo tika izmantots atsevišķos kompānijas uzlabotajos modeļos, tas noteikti nebija plaši izmantots.

    Parīzes tiesa, kas izskatīja šo lietu, apstiprināja, ka sajaukt abu uzņēmumu logotipus tik tiešām ir diezgan sarežģīti. Lietas izskatīšanā vērā ņemti arī citi apstākļi, piemēram, “Citroen” autortiesību pieteikums šāda izskata logo.

    Beigu beigās tiesa “Polestar” sodīja ar 150 tūkstošu eiro soda naudu un aizliegumu tirgot savas automašīnas Francijas teritorijā pusgadu. Tiesa, 150 tūkstoši autobūves uzņēmumam vairāk vai mazāk ir sīknauda, turklāt, “Polestar” nemaz netirgo mašīnas Francijā, līdz ar to viņus šis aizliegums nesatrauc.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    05.11.2020 09:19

    Vaitad nebija vairāk runa par DS nevis paša Citrona logo?

    Karlis Berenfelds
    05.11.2020 10:26

    Ja tā padomā, tad DS gan varētu būs ļoti līdzīgi.

    Reklāma