Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony WF-XB700 true wireless austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Man ir tāda klusa sajūta, ka, neskaitot AMD procesorus un videokartes, tā dēvētās true wireless austiņas ir viena no tām tehnoloģijām, kas attīstās visstraujāk. Protams, true wireless austiņas ir ieguvušas milzu pozitīvu grūdienu kopš Apple AirPods pirmās paaudzes iznākšanas, bet Android nometnē to popularitāti sekmē Bluetooth 5.0 tehnoloģija, kas parasti ļauj izmantot tikai vienu no austiņām. Tāpat nevar nepieminēt akumulatora darbības laiku, kas arī audzis no pāris stundām līdz jau gana nopietnām 6 un pat 8 stundām ar vienu uzlādi.

    Testam saņemtās Sony WF-XB700 ir visai dīvaini pozicionētas tieši cenas ziņā Latvijā. Sony centrā tām cena ir noteikta 150 eiro apmērā, kamēr pie Dateks šīs austiņas maksā zem 75 eiro apskata tapšanas laikā. Dīvaini.

    Reklāma

    Manuprāt, Sony WF-XB700 ir visai veiksmīgs drīzāk budžeta vai vidējās klases true wireless austiņu modelis, kas ticis pie ļoti jēdzīgiem basiem un ražotājs liek mūs mierā ar citiem niekiem. Diemžēl Sony WF-XB700 nenāk komplektā ar nekāda veida pavadošo lietotni, tātad digitālais ekvalaizers paliek uz viedtālruņa ražotāja vai mūziku atskaņojošās lietotnes pleciem.

    Pāris tehniskie dati

    • Skaļrunīši: 12 mm
    • Frekvences: 20 Hz – 20 000 Hz (sampling frequency 44.1 kHz)
    • Savienojums: Bluetooth 5.0
    • Akumulatori: ietilpība netiek minēta, austiņas darbojas līdz 9 stundām, kastītē vēl ir uzlāde 9 stundu mūzikas baudīšanai
    • Uzlāde: USB Type-C, pilns akumulators aptuveni 2.5 stundās, 10 minūšu uzlāde dod vienas stundas darbību
    • Trokšņu slāpēšana: aktīvās trokšņu slāpēšanas nav
    • Datu pārraides formāti: SBC, AAC
    • Mitruma noturība: IPX4
    • Krāsas: melna vai zila
    • Izmēri un svars: katra austiņa ap 8 gramiem; kastīte ap 48 gramiem
    • Cena: ap 75 – 150 eiro (atkarībā no izvēlētā veikala)

    Izskats un uzbūve

    Jāsaka tā, ka pirmais iespaids par Sony WF-XB700 pēc to atpakošana un pat atpakošanas laikā bija sliktāks, nekā iespaidi austiņu lietošanas laikā. Te kaut kas Sony ir nošāvies galīgi greizi, jo no iepakojuma austiņas ārā dabūt ir nevajadzīgi piņķerīgi, jāatver abi iepakojuma gali, ļoti jāuzmanās, lai nesabojātu iepakojumu. Iepakojuma saglabāšana gan ir vairāk apskatnieku problēma…

    Sony WF-XB700 iepakojumā līdzi tiek dotas tikai pašas austiņas, to uzlādes un pārnēsāšanas kastīte, aptuveni 20 cm garš USB Type-C to Type-A uzlādes vads un pamācība. Un labi, ka ir tāda drukāta pamācība! Gandrīz katrām šāda true wireless tipa austiņām ražotājs izgudro kādu citu savienošanas ar viedtālruni filozofiju. Vienas nākas atstāt kastīte, atvērt kastīti un nospiest sapārošanas pogu, citām vienkārši izmanto NFC, bet Sony WF-XB700 nākas izņemt no kastītes, nākas atrast uz abām austiņām sapārošanas pogu, abām ausīm to turēt nospiestu 7 sekundes, un tikai tad iespējams tikt pie to pārošanas ar viedtālruni.

    Šis krāsu salikums… :D

    Man ir iedotas zilganās Sony WF-XB700 austiņas, bet pieejamas arī melnas krāsa austiņu versiju. Ja pirktu tās sev, tad laikam tomēr dotos melno austiņu virzienā, jo zilganā nokrāsa šoreiz velk uz lētuma pusi. Nezinu, varbūt tās ir tikai manas iedomas, bet šis zilais un jūraszilais salikumus ir tik, tik 80-tie gadi, ka vairāk būt nevar.

    Attēls no shinesty.com

    Sony WF-XB700 kastīte veidota no daļēji caurspīdīgas plastmasas, tas darīts ar domu, lai cauri varētu redzēt, vai austiņas tiek lādētas. Šis daļējais caurspīdīgums vismaz man šķiet lieks, bet saprotu, ka caurumu urbšanas kastītē un papildu LED indikatoru izvietošana pamatīgi sadārdzinātu Sony WF-XB700. Te arī norādīšu, ka Sony WF-XB700 izmanto pamatīga izmēra sarkanas uz zilas krāsas indikatorus, kamēr konkurenti nosliecas par labu mazākiem punktveida indikatoru izmēriem un modernākām krāsām – baltai, zaļai un oranžīgai.

    Sony WF-XB700 uzlādes kārbiņa ir visai liela izmēros, laikam gan būtu jāsaka, ka tā ir bieza, tāpēc bikšu kabatā to ikdienā neturēsi. Citiem ražotājiem pēdējā laikā izdodas uzlādes kārbiņas izveidot kompaktākas, saglabājot gana jēdzīgu akumulatora ietilpību. Te gan jāsaka, ka Sony WF-XB700 austiņas veidotas asprātīgi, tās lietotājs par aptuveni trešdaļ-apgriezienu ieskrūvē savās ausīs, tādējādi Sony WF-XB700 gandrīz nav izkratāmas ārā. Turklāt Sony WF-XB700 ir saņēmušas IPX4 mitruma izturību, kas nozīmē, ka austiņas izturēs šļakstus no jebkuras puses. Uzlādes kastīte gan neskaitās mitruma izturīga, tas būtu jāņem vērā.

    Kopumā jāsaka, ka vismaz zilās krāsas Sony WF-XB700 man īsti pie sirds negāja, bet dikti sūdzēties par uzbūves kvalitāti arī nevaru. Jā, šīs Sony WF-XB700 austiņas jūtami atpaliek uzbūvē no Huawei, Apple un citiem dārgajiem ražotājiem, bet ne tik ļoti, lai būtu jālamājas.

    Akumulatori

    Sony kaut kā visai izvairīgi stāsta par Sony WF-XB700 akumulatoru spējām, nekādas akumulatoru ietilpības netiek piesauktas. Oficiāli zināms, ka Sony WF-XB700 ar vienu uzlādi darbojas 9 stundas, kā arī uzlādes kastītē arī ir vēl 9 stundu darbības laiks. No nulles līdz pilniem austiņu un kastītes akumulatoriem paiet aptuveni 2.5 stundas. Bezvadu uzlādes Sony WF-XB700 nav.

    Skanējums

    Šo sadaļu atļaušos sākt ar to, ka Sony WF-XB700 nepavada nekāda veida lietotne, tātad gar degunu iet digitālais skaņas ekvalaizers, ja vien tāds nav iebūvēts jau viedtālrunī vai atskaņojošajā lietotnē. Ja meklēsi pēc austiņu modeļa Google Play veikalā, atradīsies uzreiz Sony lietotne (Sony | Headphones Connect), kas saņēmusi nepelnīti augstas 3.5 novērtējuma zvaigznes. Faktiski šī lietotne tikai atkārto to, ko mums rāda pamācība par Bluetooth savienojuma izveidi. Neko citu tā nepiedāvā.

    Te arī pieminēšu, ka man pirmo reizi mūžā kādas Bluetooth austiņas niķojas savienojumā ar viedtālruni. Var jau, protams, bilst, ka šis ir Xiaomi viedtālrunis, bet ar ASUS viedtāruni Sony WF-XB700 savienojās uzreiz un uzrādīja ļoti stabilu Bluetooth savienojumu. Šo problēmu šoreiz norakstīšu uz Xiaomi.

    Ķeramies pie paša Sony WF-XB700 skanējuma. Te uzreiz jāuzteic ražotājs, jo tiešām solītais EXTRA BASS™ te ir dzirdams, nevis tas tikai glīti uzdrukāts uz iepakojuma kastītes. Bass nav super izteikts un uzkrītošs līdz neciešamiem apmēriem, bet jāsaka, ka Sony WF-XB700 varētu būt vienas no lētākajām true wireless austiņām, kas tikušas pie basa. Bass varēja būt kādu nieku precīzāks, asāks, bet, ja izdodas Sony WF-XB700 nopirkt par 75 eiro, tad te sūdzībām nebūtu jārodas. Ja aiziesi uz Sony centru un WF-XB700 iegādāsies par 150 eiro, tad gan noteikti varētu no produkta gaidīt augstvērtīgāku skanējumu.

    Manuprāt, Sony WF-XB700 vidus nedaudz nomāc bass, bet nekādas dižas problēmas nesaskatu, arī augšas ir pieņemamas. Man ir jāsaka tā, ka ar Huawei austiņām varēja sadzirdēt atšķirības, kad pārslēdzies uz AAC režīmu, bet Sony WF-XB700 starp SBC vai AAC režīmu nekādas atšķirības nav.

    Par spīti tam, ka Sony WF-XB700 ir Bluetooth 5.0 austiņas, tās nav dēvējamas par pilnīgi neatkarīgām. Tikai kreiso ausi varēsi izmantot, bet viena pati labā austiņa nedarbosies, tā pat nespēj uzsākt savienojumu ar viedierīci, ja tā ir viena pati izņemta no kastītes. Šis varētu būt visai liels mīnuss, kad kāds meklē sev Bluetooth5.0 true wireless austiņas.

    Ar balss zvaniem Sony WF-XB700 veicas labi vai pat lieliski. Austiņas tiek galā ar rudens vējiem, sarunu partneri nesūdzējās par dzirdamību vai vēja šņākšanu.

    Kopumā laikam jāsaka, ka Sony WF-XB700 skanējumu varētu nodēvēt par pieklājīgu, bet varbūt nedaudz apaļīgu, ne tik precīzu. Te arī neatradīsi nekādu aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas vismaz man nekad nav bijusi pārlieku vajadzīga šāda izmēra austiņās. Visticamāk, šīs austiņas paredzētas jauniešiem, jo basa klātbūtne ir daudz izteiktāka par citām skanējuma pazīmēm, kā arī uzbūve nebūtu dēvējama par premium, drīzāk tā ir laba budžeta klase.

    Nobeigumā

    Konkurenti noteikti nav gulējuši, līdzīgā cenā (pieņemot, ka Sony WF-XB700 maksā ap 75 eiro) ir pieejamas Belkin Soundform True Wireless Earbuds (ap 70 eiro), JBL Tune 220TWS un JBL Tune 120TWS (ap 75 eiro), Skullcandy Indy True Wireless (ap 80 eiro), Xiaomi Amazfit PowerBuds (ap 85 eiro), Philips UpBeat SHB2515 (ap 85 eiro), Huawei FreeBuds 3i (ap 85 eiro) un vairākas citas true wireless austiņas. Nevienas no minētajām gan neesmu dzīvē redzējis vai dzirdējis. Protams, true wireless austiņas šobrīd pieejamas arī zemākās un būtiski augstākās cenās.

    Ir vairākas lietas, kas man tiešām patika Sony WF-XB700 austiņās – tās ikdienā darbojas gandrīz 9 stundas ar vienu uzlādi, kā arī solītais bass nekur nav pazudis mārketinga gaiteņos. Bet vienlaikus ir arī vairākas nianses, kas runā par sliktu Sony WF-XB700. Manuprāt, izmantotie materiāli varēja būt labāki par prasīto cenu. Ja kāds pamanās par Sony WF-XB700 paprasīt 150 eiro, tad laikam gribētos izmantotās plastmasas dēvēt par lētām un neatbilstošām cenai. Tas pats attiecas uz gigantiskajām zili sarkanajām LED gaismām, konkurenti jau jūtami zemākās cenās izmanto smuki baltus punktveida indikatorus, kas ziņo par uzlādi un savienojumu.

    Tāpat nedaudz izbrīnu rada fakts, ka true wireless Bluetooth 5.0 austiņas neprot darboties atsevišķi viena no otras. Turklāt nekas nenorāda uz to, ka kreisā austiņa ar kaut ko atšķirtos no labās – abām ir LED indikators, abām ir atvere balss zvanu mikrofonam.

    Sony WF-XB700 būtu lieliskas austiņas sportistiem, jo Sony WF-XB700 ļoti stingri turas ausīs, kā arī tām ir saprātīga mitruma noturība. Diemžēl te būtu noderējusi aktīvā trokšņu slāpēšana, vai pareizāk sakot, trokšņu slāpēšanu pavadošā iespēja palaist cauri vai pat uzsvērt apkārtējās vides trokšņus, lai varētu dzirdēt automašīnas vai velosipēda tuvošanos.

    Patika

    • ērtības, iespēja austiņas ieskrūvēt ausīs
    • bass
    • 9 + 9 stundu darbības laiks
    • IPX4 mitruma noturība

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • varēja būt precīzāks skanējums
    • visai viduvēji izvēlētie materiāli un zili sarkanie LED
    • nav digitālā ekvalaizera
    • austiņas nedarbojas atsevišķi viena no otras
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.11.2020 10:03

    Sveiki! Varētu dabūt uz testu šo produktu?

    05.11.2020 10:08

    Creative Outlier Gold. Cienījamos tiešsaistes veikalos cenā zem 70 eiro. 14ha darbības laiks. Vai Kursors var pamēģināt šādas dabūt uz testu! Paldies!

    Last edited 3 years ago by Andrejs Kvitko
    Kursors.lv
    05.11.2020 12:13
    Reply to  Andrejs Kvitko

    Paldies par ideju! Palūkosim, ko varam darīt lietas labā.

    Zvērs
    06.11.2020 20:01

    Cena jau 130€ 😁

    21.11.2020 18:47

    Neglītāk jau laikam nevarēja.

    Reklāma