Web Analytics
More
    Reklāma

    Slotas tipa putekļu sūcēja Roidmi F8S (XCQ08RM) apskats

    Jaunākie raksti

    Šobrīd pieejams neaptverams apjoms ar dažādām putekļu savākšanas tehnoloģijām – mums ir parastie vada putekļu sēcēji, tiem var iegūt arī mazgājošas funkcijas, tad ir šobrīd ļoti populārie roboti, kas tavā vietā sūc māju kaut divas reizes dienā. Šie roboti prot arī mazgāt grīdas, bet pavisam dullie robotu modeļi māk piebraukt pie dokstacijas un paši sevi iztīrīt. Un tad vēl ir dažādākie slotas tipa putekļu sūcēji, par ko arī šodien nedaudz sīkāk parunāsim.

    Man pašam nekad nav piederējis nekāda veida vai formas slotas tipa putekļu sūcējs, vienmēr esmu izlīdzējies ar parastu vada putekļu sūcēju. Tiesa, jau kopš aptuveni 2005. gada lietoju vairākus iztukšojamā konteinera tipa putekļu sūcējus, ko dažkārt dēvē par ciklona tipa putekļu sūcējiem. Tie pilda savu uzdevumu gluži kā maisiņu putekļu sūcēji, bet nav jāattopas sestdienas rītā ar pilnu pēdējo putekļu maisiņu. Visai noderīga ir tā saucamā turbo birste jebšu uzgalis ar rotējošu slotiņu iekšā, tas ļoti palīdz uzkopt paklājus.

    Reklāma

    Šodienas varonis Roidmi F8S (XCQ08RM) ir vismaz uz papīra ticis pie normāla filtra, pieņemamas ietilpības akumulatora, tam ir arī turbo rotējošā birste, iespēja putekļu sūcēju pietiekami ātri uzlādēt un kompakti noglabāt. Roidmi F8S nav pats, pats spicākais modelis, bet tā līdzi dotais aprīkojums ir gana pieņemams, lai būtu iespējams izsūkt istabu, notīrīt plauktus un pat iztīrīt mašīnas salonu.

    Roidmi ir saistīts ar Xiaomi, tāpēc varam gaidīt gan lieliskus risinājumus, gan arī dažādas interesantas nianses un arī pa kādam risinājumu optimizējumam.

    Tehniskās nianses

    • Troksnis: zem 72 dB(A)
    • Putekļu konteiners: 0.4 litri
    • Sūkšanas režīmi: 2 (līdz 50 minūtēm vājākais un līdz 10 minūtēm spēcīgais režīms)
    • Garantija: 5 gadi elektromotoram
    • LED indikatori: četri par uzlādes līmeni un viens par pilnu konteineri
    • Akumulators: 2200 mAh / 65 Wh, uzlāde aizņem ap 2.5 h
    • Līdzi komplektā: uzlādes vads, papildu filtrs, magnētisks sienas turētājs, mazā birste mēbelēm, spicais uzgalis šaurākām vietām, vēl viena rotējošā birste un pats putekļu sūcējs
    • Izmēri: 119.1 x 25.9 x 15.8 cm
    • Svars: 2.6 kg
    • Cena: aptuveni 170 eiro veikalos Latvijā

    Izskats un uzbūve

    Atzīšos, ka esmu ļoti patīkami pārsteigts par Roidmi F8S uzbūvi – izmantota negaidīti laba plastmasa un garā, galvenā sūcēja caurule ir veidota no alumīnija. Visas savienojuma vietas nostrādātas ideāli, tās ir stingras un pārliecinošas, nerodas iespaids, ka kaut kas varētu nolūst vai tikt netīšām saplēsts. Esmu īsu mirkli lietojis visai dārgu Dyson slotas tipa putekļu sūcēju, un tas jau pilnīgi jauns šķita nedaudz izļurkāts un trausls.

    Roidmi F8S ir tikai divas pogas – ieslēgšanas / izslēgšanas poga, kā arī jaudas režīma poga. Par akumulatora uzlādi ziņo četras LED diodes, tāpat LED ziņo par pilnu konteineri vai to, ka kaut kas iesprūdis turbo birstē.

    Kā neliels mīnuss jāmin ir Roidmi F8S dīvainās (ovālās) formas savienojumi, kas nozīmē vien to, ka varēsi izmantot tikai un vienīgi oriģinālos vai speciāli Roidmi putekļu sūcējiem ražotus aksesuārus. Man Roidmi F8S komplektā pietrūka mīkstās birstītes, kas paredzēta tehnikas un lampu nosūkšanai. Komplektā ir visai liela izmēra mīksto saru birste, bet tā ir par cietu televizora un mūzikas sistēmas tīrīšanai, tā drīzāk paredzēta mēbelēm, sienām, plauktiem.

    Kur LED?

    Šo apskatu gandrīz var nodēvēt par ilgtermiņa apskatu, jo pie vairākiem no Kursora komandas Roidmi F8S pabija vismaz pāris nedēļas. Kopumā esam Roidmi F8S nolietojuši aptuveni trīs mēnešus, šo mēnešu laikā putekļu sūcējs ticis pie nenovēršamām skrambām, jo ar to tomēr lien zem gultām un skapjiem, dauza pret kājlīstēm utt. Bet kopumā Roidmi F8S ļoti labi panes lietošanu ikdienas apstākļos, putekļu sūcējs neizskatās saguris, savienojuma vietas ir stingras, elektro motors darbojas gluži kā pirmajā dienā un arī akumulators vērtējams kā uzticams. Par akumulatora spējām parunāsim sīkāk nedaudz zemāk.

    No to pāris pogu izvietojuma viedokļa man ir jāsaka, ka augstākas sūkšanas spējas ieslēgšanas un izslēgšanas poga novietota visai patizli, jo to ik pa laikam nospiedu ar plaukstu. Lai Roidmi F8S ieslēgtu, nākas ieslēgšanas pogu paturēt ilgāk, šāda aizsardzība diez vai ir ļoti nepieciešama, bet pie tā pierod.

    No šādas cenas putekļu sūcēja es noteikti biju gaidījis vismaz pāris LED izgaismojuma diodes galvenā grīdu sūkšanas uzgaļa priekšpusē. Rotējošā birste tur ir, tātad nekādus papildu vadus enerģijas nodrošināšanai vilkt nevajag. Ir gan redzēta arī ļoti līdzīga šī putekļu sūcēja versija, kuram ir LED apgaismojums.

    Ja reiz runājam par galveno grīdu pucēšanas birsti, tad jānorāda, ka tās apakšā ir ļoti sīciņi ritenīši, kas brauc pa grīdas virsmu, te nu ir tik ļoti taupīts, ka pat mans 65 eiro Samsung putekļu sūcējs, kas mīt dāčā, smejas.

    Ja runājam par Roidmi F8S lietošanas ērtībām, tad jāsaka, ka šis putekļu sūcējs šķiet visai viegls. Ja tev šķiet, ka Roidmi F8S ir smags un neveikls, tad jārunā būtu Stīva Džobsa vārdiem – tu to turi nepareizi. Tieši tā arī ir – satver putekļu sūcēju tā, kā to rāda reklāmas attēls apskata pašā sākumā. Tad arī nespaidīsies netīšām pogas un Roidmi F8S nešķitīs smags un neveikls.

    Putekļu konteineris

    Putekļu konteinera tukšošana varēja būt ērtāka – nākas noņemt nost pēdējo (pirms gaisu iepūš atpakaļ istabā) filtru, izņemt ārā cilindrisko lielo gružu filtru (to, kas apvīts ar sarkanu, caurdurtu plastmasu) un gružus izbērt. Darbošanās ap filtru paceļ gaisā nevajadzīgu putekļu daudzumu, kas nav īsti forši.

    Roidmi F8S pats nekādi vertikāli nestāv, to nevar nofiksēt vertikālā pozīcijā. Pie sienas to stiprina ar magnētiska doka palīdzību, bet pašu doku iespējams pie sienas līmēt klāt ar spēcīgu mīksto līmes spilventiņu vai pieskrūvēt. Doks pats no sevis nelādē Roidmi F8S, nākas lietotājam pašam pievienot klāt uzlādes ierīci.

    Pie šāda izbrīnīta, ovālas formas gala neko no standarta aksesuāriem klāt nepieliksi

    Akumulators

    Droši vien no vienas puses būtu jāsaka, ka šādi kompakti slotas tipa putekļu sūcēji nav paredzēti visas mājas tīrīšanai, bet tie ir drīzāk lokālu gružu savākšanai, piemēram, virtuvē. Konkrēti Roidmi F8S gadījumā tiek uzsvērts, ka putekļu sūcējs ir paredzēts visas mājas uzkopšanai, bet akumulatora darbība par to neliecina.

    Vājajā sūkšanas režīmā Roidmi F8S ir visai mazspējīgs, faktiski Roidmi F8S bez lielās sūkšanas jaudas ir visai grūti lietojams, jo tas īsti neko nespēj savākt, vienai vietai jābrauc pāri vairākas reizes. Rotējošā birste kaut ko saslauka, tiek iesūkti mati un dzīvnieku spalvas, bet sīki un smagāki gruži paliek uz virtuves grīdas. Vājajā sūkšanas režīmā Roidmi F8S darbojas aptuveni līdz 25…45 minūtēm (ražotājs sola 50 minūtes, to varētu sasniegt, ja nesūc pūkainus paklājus), kas varētu būt gana, lai izsūktu jau vismaz trīs vai četru istabu dzīvokli. Bet darbs gluži ideāls nav, jo vienu vietu nākas pārsūkt vairākas reizes un tāpat šis tas paliek uz grīdas.

    Gaisa filtrs

    Lielās jaudas režīmā Roidmi F8S darbojas kaut kur ap 7 minūtēm (ražotājs sola 10 minūtes). Ja sūksi gludas, cietas virsmas, piemēram, koka grīdas vai flīzes, tad vari rēķināties ar aptuveni 7 minūtēm, kamēr paklāju sūkšana būs kaut kur starp 5 un 6 minūtēm ar vienu akumulatora uzlādi. Te gan pateikšu, ka ar lielo jaudu tiešām būs gana, lai normāli iztīrītu grīdas. Varētu pat teikt, ka Roidmi F8S maksimālā jauda ir par lielu šāda tipa putekļu sūcējam, jaudu varēja nedaudz samazināt, iegūstot pāris minūtes klāt pie sūkšanai atvēlētā laika.

    Akumulators ir iebūvēts Roidmi F8S, tāpēc nav iespējams to noņemt un lādēt, kamēr tiek izmantots otrs akumulators. Akumulatora uzlāde aizņem ap 2.5 stundām, turklāt uzlādes laikā Roidmi F8S nav izmantojams.

    Te man jāsaka, ka visi Kursora komandas locekļi, kuri paprovēja Roidmi F8S, atzīmēja, ka akumulators ir vienīgā mega lielā šī putekļu sūcēja problēma, ja uz šo ierīci skatās kā uz vienīgo putekļu sūcēju mājsaimniecībā. Ar 7 minūtēm ir par maz, lai iztīrītu trīs istabu dzīvokli un pavisam noteikti ar to nepietiek mašīnas salona izsūkšanai.

    Nobeigumā

    Ja Roidmi F8S netiktu reklamēts kā putekļu sūcējs visai mājai, tad tam nebūtu pat īsti, kur piesieties. Kā virtuves sauso drupaču uzsūcējs un ātrai pārskriešanai pār bērnistabas grīdu Roidmi F8S ir lielisks, pat nedaudz pār jaudīgu. Bet 70 kvadrātmetrus ar vienu uzlādi izsūkt nevar īsti paspēt lielajā jaudā. Līdz 45… 50 kvadrātmetru dzīvokli gan varētu ar Roidmi F8S bez raizēm izsūkt.

    Ja kāds man prasītu, tad teiktu, ka Roidmi F8S vajadzētu mazāk jaudīgu lielās jaudas režīmu un nedaudz ietilpīgāku akumulatoru, tad šis putekļu sūcējs būtu daudz saprātīgāks ikdienas lietošanai. Esošā maksimālā jauda ir tik liela, ka Roidmi F8S ceļ gaisā mīkstos grīdas segumus, kas, manuprāt, šāda tipa putekļu sūcējam ir par traku.

    Roidmi F8S ir ļoti jēdzīga uzbūves kvalitāti, līdzi tiek dots gana plašs aksesuāru un uzgaļu klāsts, bet neko citu klāt piepirkt nevarēs, ja vien tas nav speciāli paredzēts šiem Roidmi sērijas putekļu sūcējiem to ovālās pieslēgvietas dēļ.

    Mēslu izbēršana varēja būt labāk nostrādāta, bet pie tās ar laiku piešaujas. Man ļoti iztrūka LED gaismiņas turbo birstes galā, kas šāda tipa putekļu sūcējiem ir ļoti ierasta parādība.

    Patika

    • ļoti laba uzbūve un materiāli (ja neskaita niecīgos ritenīšus zem turbo birstes)
    • pamatīga sūkšanas jauda
    • rotējošā turbo birste

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • pats neturas vertikāli
    • akumulators tur tikai 7 minūtes jaudīgākajā sūkšanas režīmā
    • čābīgi ar papildu aksesuāru iegādi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.11.2020 13:45

    7 minūtes jaudīgākajā sūkšanas režīmā vēl ir labi :) Draugi atdeva Rovus VC1 (Air Vac vecais modelis), kas bija galīga čaina ar NiMH akumulatoriem un sūca precīzi 30 sekundes. Pēc tam 15 sekunžu laikā noslāpa. Kļuva lietojams tikai pēc akumulatoru un lādētāja shēmas izkastrēšanas un pieslēgšanas pa tiešo ārējam 9V / 10A barošanas blokam.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Elektriķis
    03.11.2020 14:33

    Gadiem lietoju “trauslo” Dysonu, nekas nav saplīsis.

    Kaspars
    03.11.2020 14:59

    Nekas un neviens mani nepiespiedīs atteikties no Makita bezvadu putekļu sūcēja, uzlāde ~15 min, ~reizi nedēļā (ikdienā lietojot) un sanāk krietni lētāk pat ar visu lādētāju un 3 Ah akku (~105 naudiņas)
    (Šī nav reklāma)

    Last edited 3 years ago by Kaspars
    Elektriķis
    03.11.2020 15:44
    Reply to  Kaspars

    Tas Makitas sūcējs, kurš maksā 30 naudiņas? Brīniškīgs verķis, vēl jo vairāk, ja jau ir 18V akumulatoru saimniecība. Ja nav jātīra paklāji un lielas platības, ir teicams. Tādu lietoju saimniecības telpu sūkšanai.

    03.11.2020 16:23
    Reply to  Elektriķis

    iesviedīsiet ar linku?

    vienalga
    03.11.2020 18:49

    Lietoju xiaomi dreame v11, var visu māju tīrīt ne tikai virtuvē drupačas uzlasīt. Apskats nekāds, turklāt vecus modeļus apskatat.

    Elektriķis
    03.11.2020 19:43
    Reply to  vienalga

    Šis gan izskatās ka nokopēts no mana vecā Dysona…tātad labs:)

    Sesks
    04.11.2020 06:45
    Reply to  vienalga

    Priekš kam pirkt tādu xiaomi, ja par tādu pašu naudu var dabūt Philips ???

    Ivars Dzerve
    04.11.2020 13:06

    Lasot aprakstu kļūst skaidrs, ka nauda par Dyson nebija izmesta veltīgi. Jaudīgais režīms ir tieši tik jaudīgs cik vajag, mazjaudīgais dara to pašu, bet ilgāk un nav jāsadzīvo ar kompromisiem. Divi kaķi un suns komplektā ar mīkstajiem grīdas segumiem ir labs veids kā notestēt un izvēlēties patiešām labu iekārtu. Jā, un nekas nav jāsprauž, ieliec dokā un lādējas.

    vienalga
    04.11.2020 17:00
    Reply to  Ivars Dzerve

    Viss ir salīdzināms. Ja nauda nav šķērslis, tad var arī pirkt dysonus un ābolfonus – nebūsi nošāvis greizi. Bet pa mazāku naudu (reizēm arī krietni mazāku) var dabūt tādu pašu funkcionalitāti un vairāk. Man xioami apmierina – nav pievīlis. Mans xiaomi putekļsūcējs roborock izpogā vienos vārtos izslavēto iRobotu. Telefons 9T maksā 2-3lētāk kā ābolfons – uzbūve kvalitatīva, ir veikls, varu izdarīt visu ko vajag. Piem. Phililps ir zaudējis uzticību manā saimniecībā (drīzāk virtuvē), tagad virtuves segmentā man topā stollar :) Kāds Tev dyson? Apskatā minētajam jauda ir 110 AW (aero vati, jeb sūkšanas papagaiļi), manam dreame v11 = 150W.

    Visvairāk es nesaprotu tos, kas aifonus pērk uz nomaksu.

    Reklāma