Web Analytics
More
    Reklāma

    Iekarojot Marsu pirmajiem, SpaceX varētu tur pieņemt savus likumus

    Jaunākie raksti

    Teiciens “Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ”, šķiet, būs īsti vietā, ja runa ir par Marsa iekarošanu. Saskaņā ar Starlink interneta pakalpojumu sniegšanas noteikumiem – SpaceX neatzīs Marsa starptautiskos tiesību aktus. Tā vietā SpaceX plāno pieturēties pie “pašpārvaldības principiem”, kuri tiks definēti brīdī, kad pirmie drosminieki uzkāps uz sarkanās planētas virsmas. Iespējams, ka starp tiem būs arī pats Īlons Masks un pārējā SpaceX komanda.

    Īlons Masks nesen dalījās ar saviem plāniem Marsu agrāk vai vēlāk izveidot par pašpietiekamu planētu. Nenoteiktā nākotnē SpaceX izveidotā kolonija, iespējams, izmantotu Starlink satelītus, kas riņķo ap Marsu, lai nodrošinātu planētu ar interneta pieslēgumu. Šobrīd kosmosā izvietoti vairāk nekā 800 Starlink satelīti, vēl vairāki desmiti tūkstošu gaida savu kārtu. Pēc veiksmīgas tīkla iespēju pārbaudes dažos ASV un Kanādas reģionos oktobra beigās beta versijā jau palaista Starlink lietotne.

    Reklāma

    Starlink lietotne informē, ka Starlink pakalpojumi, kas sniegti uz Zemes vai Mēness, tiks pārvaldīti saskaņā ar Kalifornijas štata likumiem. Tomēr ārpus mūsu planētas likumi un noteikumi ir mazāk skaidri.

    Pārvaldības likumā teikts, ka Marss ir brīva planēta un nevienai valdībai uz Zemes nav autoritātes vai suverenitātes attiecībā uz to, kas notiek uz sarkanās planētas. Attiecīgi, ja radīsies kādi strīdi, tie tiks risināti, ņemot vērā pašpārvaldības principus, kas tiks noteikti un definēti brīdī, kad uz Marsa uzkāps pirmie cilvēki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.10.2020 10:48

    Pirms Masks paziņo visiem “es esmu likums”, viņam pašam uz Marsu fiziski jāaizlido.

    1049
    30.10.2020 10:58
    Reply to  Krotow

    Izlems šerifs Blasters

    wolke
    30.10.2020 12:06
    Reply to  Krotow

    Šaubos vai personīgi lidos,viņš tikai taisa pīāru ,saprot ka misija var beigties ar katastrofu.Marsa kolonizācija arī pīārs tur nav jēgas neko bezsakars,100 reiz reālāk Antarktīdu pārvērst plaši apdzīvotu nekā marsu.Starlink satelīti ir saistībā ar topošo 5 G infrastruktūru digitālajai pasaules pārvaldei dž orvela grāmatas stilā.Savus likumus diemžēl realizēs uz šīs zemeslodes kad pabeigs 5g

    Reinis Rozitis
    30.10.2020 20:50
    Reply to  Krotow

    “I’d like to die on Mars, just not on impact” – Musk

    digitalk
    30.10.2020 22:00
    Reply to  Krotow

    viņa vietā to paziņos uz Marsu aizlidojusī cūciņa ar Neuralink čipu.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Reklāma