Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV atļauj Huawei iegādāties procesorus

    Jaunākie raksti

    Lai arī oficiālie avoti vēl klusē, tomēr tiek runāts, ka Huawei saņēmis pāris labvēlības soļus no ASV – turpmāk Huawei tomēr varēs no ASV bāzētiem uzņēmumiem iegādāties procesorus, ja vien tie netiek izmantoti 5G tehnoloģiju izstrādei. Pieļauju, ka te ir runa par 5G bāzes staciju un citas tīkla infrastruktūras izveidi, nevis par procesoru izmantošanu 5G viedtālruņos.

    ASV Tirdzniecības departaments esot ļāvis uzņēmumiem pieteikties licenču saņemšanai, lai piegādātu procesorus Huawei, ja vien Huawei netiek pie iekārtām un detaļām, kas nepieciešamas 5G infrastruktūras būvēšanai. Jau divi pusvadītāju ražotāji no Āzijas esot pieteikušies šai licencei.

    Reklāma

    Šis varētu būt visai pamatīgs atvieglojums Huawei, kas nesen zaudēja pieeju TSMC pakalpojumiem un attiecīgi ar to arī izbeidzās iespēja ražot Kirin procesorus.

    Nesen tika arī paziņots, ka Huawei saņēmis atļauju no Samsung Display iegādāties OLED tipa ekrānus. Par Huawei iespējām izmantot ASV radītu programmatūru un arī Android Play veikalu šobrīd nekas nav zināms. Tiek uzskatīts, ka Huawei Mate 40 sērija bija pēdējā ar Android, tālāk sekos Harmony OS, ja nekas nemainīsies ASV filozofijā.

    No ASV puses par šo procesoru iegādes labvēlības soli nekas oficiāli šobrīd nav zināms.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    30.10.2020 10:29

    Es loti ceru ka ASV kretins Trump, zaudes veleshanas un jaunais prezidents labos vinja cucibas. Gan atgriezis atpakalj Huawei iespeju normali izmantot shobrid esoshos liegumus. Kremja propagandisti, Trampa piekriteeji un foliju cepurishu lietotaji, shaja diskusija ludzu nekomenteejiet.

    Krotow
    30.10.2020 10:44
    Reply to  Oskars

    Pirms dzer vecu alu, izlasi kā Trampa vārdu raksta latviski :)

    Reklāma