Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei vadītājs: HarmonyOS viedtālruņos nonāks 2021. gadā

    Jaunākie raksti

    Huawei kādu laiku bija klusējis par HarmonyOS operētājsistēmu, bet nu atkal paziņots, ka HarmonyOS jau 2021. gadā nonāks viedtālruņos. Tieši pirms gada Huawei pašu izstrādātajai HarmonyOS operētājsistēmai jau tika piedēvētas superspējas. Vēl arvien neviens gan nav redzējis HarmonyOS, kas darbotos viedtālruņos, bet tobrīd tika lēsts, ka HarmonyOS jau 2020. gadā gadā spēs sasniegt 2% no viedtālruņu tirgus.

    HarmonyOS gan laikam pieejama tikai televizoros, kas tika izziņoti pirms gada vienlaikus ar Huawei Mate 30 sēriju. Huawei Vision TV pieejams četros populārākajos izmēros – 55 collās, 65 collās, 75 collās un arī 85 collās. Sākotnēji gan pieejami bija vien 65 un 75 collu modeļi.

    Reklāma

    HarmonyOS vajadzētu būt kā atbildei ASV sankcijām, kas pamatīgi papluinījušas Huawei viedtālruņu pieprasījumu ASV, Eiropā un citviet. Šobrīd Huawei izmanto Android AOSP, kas ir tas pats Android tikai bez Play veikala un citiem Google sniegtajiem servisiem (bez kartēm, bez maksājumiem u.tml.).

    Vienlaikus Huawei mēģina uzpildīt savu lietotņu veikalu ar populārākajām lietotnēm no visām valstīm. Tikko paskatījos, ka, piemēram, Mobilly un Latvijas Pasts ir atrodami, bet neviena banka, Smart-ID un citi norēķini un ar tiem saistīti servisi vēl nav atrodami Huawei veikalā.

    Pirms mēneša TSMC paziņoja, ka ar septembri pārtrauc sadarbību ar Huawei. TSMC šobrīd ražo visus HiSilicon zīmola procesorus. Tādējādi Huawei paliek bez procesoru ražotāja. Visticamāk, Huawei turpmāk nāksies izmantot MediaTek procesorus, kas netiek uzskatīti par ļoti augstvērtīgu produktu. Tiek gan lēsts, ka Huawei jau ir piepildījis noliktavas ar procesoriem, bet tāpat tie ir jau visai padzīvojuši procesoru modeļi, jo jau šajā gadā Huawei P40 Pro iznāca ar iepriekšējā gada tikai nedaudz virstaktētu procesoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma