Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzlabots litija jonu bateriju dizains, samazinās to aizdegšanos

    Jaunākie raksti

    Pētnieku grupa no Stenforda universitātes zinātnieka Yi Cui vadībā šobrīd strādā pie uzlabotām litija jonu baterijām, kurās izmantotie jaunie materiāli palīdzēs uzlabot gan to ietilpību, gan samazināt iespēju aizdegties.

    Lielākā izmaiņa, pie kuras strādā zinātnieki, ir jauna polimēru materiālu izmantošana kolektoros, kas palielina baterijas efektivitāti. Šobrīd kolektori ir veidoti no vara, taču tagad ir rasts jauns risinājums, kura pamatā tiek izmantots šis pats materiāls pārklāts ar polimēriem.

    Reklāma

    Avots: Stenforda universitāte

    Jaunais risinājums ļauj padarīt pašu kolektoru par 80% vieglāku, bet enerģijas blīvumu palielināt no 16% līdz 26%, kas ir salīdzinoši liels palielinājums, jo parasti gadu no gadu šī attīstība ir 5% apmērā. Tāpat jaunā kolektora iekšienē ir iestrādāti speciāli uguni slāpējoši līdzekļi, nezaudējot enerģijas blīvumu un mehānisko izturību. Tas nozīmē, ka baterija pati spētu sevi apdzēst.

    Kā norāda zinātnieki, tad jaunā kolektoru materiāla izmaksas būs 1,3 USD par kvadrātmetru, kamēr iepriekš tie bija 1,4 USD. Sagaidāms, ka šo jauno materiālu varētu sākt izmantot tuvākajos gados.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Murnieks
    28.10.2020 11:41

    Dizains (jēdziens) Latvijas sabiedrībā pārsvarā tiek lietots atsaucoties uz priekšmetu dekoratīvo funkciju vai luksusa precēm. Lai gan tas var kalpot par cilvēku dzīves kvalitātes uzlabojošu instrumentu plašākā mērogā
    

    Aigars Axx
    29.10.2020 01:04
    Reply to  Janis Murnieks

    Nu ja, es jau ar gribēju bilst – kāda starpība kāds tai baterijai dizains?

    Reklāma