Web Analytics
More
    Reklāma

    Stipendiju IT mācībām būs iespēja saņemt 190 sievietēm

    Jaunākie raksti

    Lai 190 sievietēm palīdzētu apgūt pamatzināšanas, kas nepieciešamas turpmākām mācībām informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, lai vēlāk uzsāktu darba gaitas, nevalstiskā organizācija Riga TechGirls kopā ar Accenture atklāj trešo pieteikšanās sezonu stipendiju programmai She Goes Tech.

    Mācības ir piemērotas sievietēm, kurām nav pamatzināšanas datorzinātnē, bet ir vēlme un interese sākt karjeru IT jomā, piemīt analītiskā domāšana un ir labas angļu valodas zināšanas. Pieteikšanās programmai She Goes Tech ilgs līdz 30. novembrim. Mācības notiks darba dienu vakaros, trīs mēnešus attālināti, iekļaujot tiešsaistes saziņu ar nozares ekspertiem un lektoriem.

    Reklāma

    IT mācību laikā 190 Accenture nodrošināto stipendiju ieguvējām būs iespēja Riga TechGirls piesaistīto pasniedzēju vadībā apgūt tādas programmēšanas valodas kā Java, JavaScript, .Net un Scala, kā arī uzzināt vairāk par DevOps – labo principu kopumu, kas vērsts uz projekta izstrādi un uzturēšanu.

    “Saņemot atsauksmes no She Goes Tech programmas dalībniecēm pirmajā un otrajā sezonā, redzams, ka daļa sieviešu jau uzsākušas darba gaitas nozarē. Viņām mācības bija nozīmīgs solis, lai iegūtu pamatzināšanas un vēlāk turpinātu tālākas mācības un praksi. Sievietes ir piesardzīgākas nekā vīrieši, tāpēc viņām ir būtiski uzklausīt citu cilvēku pieredzi, kā arī noticēt saviem spēkiem. Lai plašāk pastāstītu par She Goes Tech programmu un iespējām nozarē, 12. novembrī rīkosim meetup pasākumu, kas notiks attālināti. Lūgums sekot līdzi aktuālajai informācijai Riga TechGirls Facebook kontā,” uzsver Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone.

    “IT nozare turpina attīstību, aizvien vairāk uzņēmumu un organizāciju novērtē digitālo tehnoloģiju potenciālu, kā arī IT uzņēmumi joprojām meklē talantīgus cilvēkus. Nākotnē IT prasmes būs svarīgas ikvienā tautsaimniecības jomā, tāpēc ir atbalstāmas iniciatīvas un aktivitātes, kas palīdz pēc iespējas plašākam cilvēku lokam apgūt nepieciešamās pamatzināšanas un iemaņas. Accenture jau vairāk nekā desmit gadus organizē IT mācības un praksi Accenture bootcamp, kur var pieteikties ikviens, kam ir nepieciešamās pamatzināšanas, tāpēc dalībnieces pēc She Goes Tech programmas aicinu turpināt tālākas mācības. IT nozare ir plaša, lai ikviens tajā atrastu sev piemērotu jomu un profesiju,” skaidro Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

    Lai aizvien vairāk sieviešu apsvērtu un sāktu karjeru IT nozarē, Riga TechGirls kopā ar partneriem 2019.gadā izveidoja apmācību programmu She Goes Tech. Tā ir īpaši piemērota sievietēm, kas vēlas mainīt karjeru. Plašāk informācija par mācībām un pieteikšanos pieejama: www.shegoestech.lv

    Saņemtie pieteikumi janvāra grupām tiks izvērtēti decembrī, pēc tam sāksies testu kārtošana. Tajos tiks pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat tiks vērtētas motivācijas vēstules un CV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.10.2020 14:50

    Kas tas par seksismu un dzimumu diskrimānāciju? Kāpēc sabiedrību dala sievietēs, vīriešos un transpersonās! Mēs tak visi esam cilvēki un visi gribam mācīties! :)

    Skābene
    28.10.2020 14:51
    Reply to  Skābene

    Labi, ka vismaz ilustratīvajā bildītē ir viens puika ticis! :)

    Bela Bela
    24.01.2021 13:10
    Reply to  Skābene

    Vulkāni un to veidošanās (potenciālā “černobiļa”) tiek metodiski izbalansēta; par to kompliments! Mēs par tīriem okeāniem un, ja ir nepieciešamība pēc vulkāniem Latvijā – tad Tikai virtuāliem, virtuālajā vidē. Malači. Mazāk kliedzēju būs pēc tam par ekovides sabojāšanu (vienkārši: nopietni ņemams izaicinājums toksikologiem- programmētājiem).

    Jurčiks
    28.10.2020 19:04

    diskriminē vīriešus :(

    Reklāma