Web Analytics
More
    Reklāma

    Sporta auto ražotājs “McLaren” gatavojas pārejai uz elektroauto

    Jaunākie raksti

    Pazīstamais britu sporta auto ražotājs “McLaren” nākamgad prezentēs savu pirmo pilnībā jauno sērijveida auto gandrīz 10 gadu laikā, simbolizējot kompānijas došanos elektroauto virzienā. Paredzēts, ka šis auto vēl nebūs pilnībā elektrisks, bet tas būs lādējamais hibrīds jeb “plug-in” hibrīds.

    Vokingā bāzētais autoražotājs veido auto, kuru pati kompānija apzīmē ar vārdiem “High Performance Hybrid”. Modeļu piedāvājumā tas atradīsies starp pašreizējo “McLaren GT” un “Super Series” modeļiem, bet konkrētais “plug-in” hibrīds, visticamāk, aizstās pašreizējo “570S” modeli.

    Reklāma

    Auto izmantos pilnībā no jauna izstrādātu oglekļa šķiedras šasiju, kurā tiks izmantots V6 motors ar divām turbīnām. Kā tas ierasts autoražotāju paziņojumos, “McLaren” sola satriecošu sniegumu un unikālu braukšanas pieredzi.

    Par konkrētu auto specifikāciju zināms maz, taču ražotājs sola viduvēju nobraucamo attālumu elektriskajā režīmā. To varam tulkot kā 30-40 kilometrus elektriskajā režīmā. Paredzams, ka kopējā iekšdedzes motora un elektriskā motora jauda būs vairāk nekā 600 zirgspēki, turklāt, nevajadzētu aizmirst, ka elektriskais motors sniegs ievērojami lielāku griezes momentu nekā līdz šim.

    Hibrīdiem problēmas parasti sagādā bateriju radītais svars, taču “McLaren” vadītājs Maiks Fluits cer, ka topošais auto svara ziņā varētu būt ļoti līdzīgs pašreizējam modelim. Lai arī pats Fluits vēlējies, lai jaunais auto nebūtu smagāks par veco, tas nav izdevies, tomēr jaunais auto būšot vien par 30-40 kilogramiem smagāks. Svaru ļaus ietaupīt jaunā šasijas konstrukcija.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    28.10.2020 08:31

    Tas jau pats vairs nav pārsteigums, bet laika jautājums, kad visi ražotāji uz to pāries. Pārsteigums būtu drīzāk, ja Krievu ražotāji arī sāktu ražot elektroauto.

    Janis Murnieks
    28.10.2020 11:55

    30 – 40 km ? Vāji .

    Reklāma