Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe izmanto mākslīgo intelektu, lai novērstu miglainību videoklipos

    Jaunākie raksti

    Videoklipi, ko uzņem ar tādām ierīcēm kā viedtālrunis, digitālā viena objektīva refleksā kamera, bezspoguļa kamera un citām, ne vienmēr var sanākt ideāli un skaidri, kam pie vainas var būt gan dreboša roka, gan slikts apgaismojums. Miglainus kadrus videoklipos var būt diezgan liela ķēpa labot, turklāt rezultāts ne vienmēr iznāks lielisks. Tikmēr kompānija “Adobe”, šķiet, radusi risinājumu šai problēmai, izmēģinot miglainu kadru labošanu ar mākslīgā intelekta palīdzību.

    Adobe radītā funkcija “Sharp Shots” pagaidām ir vēl eksperimentālā stadijā, tomēr jau šobrīd ir diezgan skaidrs, kā ar mākslīgā intelekta palīdzību uzlabot video kvalitāti. Katra video kadra atkrāsošanai tiek izmantota mašīnmācīšanās. Rezultātus var būt grūtāk novērtēt saspiestā YouTube klipā, tomēr pats par sevi iznākums lielākoties ir nevainojams. Piemēram, video zemāk var redzēt, ka attēlu skaidrībā ir būtiskas atšķirības. Vislabāk tas redzams pēdējā piemērā, kur var redzēt, kā atšķiras divu draugu sejas vaibstu asums pirms un pēc mākslīgā intelekta veiktajām korekcijām.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    26.10.2020 00:11

    Tagad visu moderni ir saukt par maksligo intelektu. Taa tachu izklausas krutaak. Kaut gan seit es vairak verstu uzvideo pecapstradi, peceffektu, ne taa?

    Reklāma