Web Analytics
More
    Reklāma

    Roboti varētu aizstāt akvārijos un atrakciju parkos nebrīvē turētos delfīnus

    Jaunākie raksti

    ASV bāzēta animatronikas firma “Edge Innovations” paziņojusi, ka dabiska izmēra robotdelfīni varētu pielikt punktu dzīvnieku turēšanai nebrīvē. Vismaz kas attiecas uz delfīniem publiskajos akvārijos un atrakciju parkos. Kompānija izstrādājusi īpaši reālistisku delfīnu un cer, ka to izmantos Holivudas filmās un ūdens atrakciju parkos īsto dzīvnieku vietā.

    Norādīts, ka šī mākslīgā delfīna cena varētu svārstīties no trim līdz pat pieciem miljoniem ASV dolāru. Tomēr par šo summu iespējams tikt pie īpatņa, kas ne tikai izskatā, bet arī prasmēs daudz neatšķiras dzīva delfīna. Robotdelfīna svars sasniedz 250 kg, garumā – 2.5 metrus un tā āda izgatavota no medicīniskā silikona. Savukārt, pateicoties animatronikai, robotdelfīni spēj ienirt un darīt to tik prasmīgi kā īstie delfīni.

    Reklāma

    Teikts, ka pašreiz nebrīvē tiek turēti aptuveni 3000 delfīnu, un tas tikai tāpēc, lai cilvēki gūtu priekšstatu par šiem dzīvniekiem. Protams, arī pelņa par šo nav nekāda mazā, sasniedzot vairākus miljardus ASV dolāru par šāda veida izklaidi. Vienlaikus līdzīgu pieredzi delfīnu iepazīšanā iespējams radīt ar robotdelfīnu palīdzību.

    Jāpiezīmē, ka Edge Innovations nodarbojas ne tikai ar robotdelfīnu radīšanu, bet arī izgatavojuši ūdens radības, kuras vēlāk izmantotas tādos Holivudas grāvējos kā “Free Willy,” “Deep Blue Sea” un “Anaconda.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    20.10.2020 10:15

    njā, delfīni, kā gudrākie no mums zināmajiem okeānu pārstāvjiem mūsu nebrīvē ir sāpīgākais punkts, ja aizdomājas… neticu gan, ka animatronika palīdzēs.

    Krotow
    20.10.2020 18:20

    Lai vispirms sāk delfīniem maksāt algu.

    Reklāma