Web Analytics
More
    Reklāma

    Google var nākties spert sāpīgus soļus, lai Eiropa atļautu Fitbit iegādi

    Jaunākie raksti

    Drīzumā jau gaidāma viena gada dzimšanas diena Alphabet plāniem iegādāties viedpulksteņu ražotāju Fitbit. Pagaidām darījums nav noticis, jo Eiropas Savienība nav devusi savu atļauju, raizējoties par monopola radīšanu.

    Alphabet ir Google mātesuzņēmums, un pēdējais ir jau no Eiropas Komisijas saņēmis pamatīgu sodu. Eiropas Komisija uzņēmumam Google pirms aptuveni diviem gadiem uzlika 4.34 miljardu EUR naudas sodu par ES pretmonopola noteikumu pārkāpšanu. Google kopš 2011. gada bija noteikusi nelikumīgus ierobežojumus Android ierīču ražotājiem un mobilo tīklu operatoriem nolūkā nostiprināt dominējošo stāvokli attiecībā uz vispārējo meklēšanu internetā.

    Reklāma

    Lai iegūtu Fitbit savā īpašumā, Google apsolījusi, ka Fitbit lietotāju dati netiks izmantoti Google reklāmu mērķauditorijas noteikšanā. Tāpat Google apsolījusi, ka no Fitbit iegūtie dati būs pieejami arī trešo pušu fitnesa servisos ar lietotāja atļauju.

    Google jau iepriekš teikusi, ka Fitbit pirkums ir nevis datu iegūšanai, bet jaunu viedierīču izstrādei.

    Fitbit kādreiz bija valkājamo viedierīču tirgus līderis, bet šī gada sākumā Fitbit piederēja tikai 3% no tirgus. Apple Watch aizņem 29.3% no valkājamo viedierīču tirgus. Fitbit iepaliek arī aiz Xiaomi, Samsung un Huawei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma