Web Analytics
More
    Reklāma

    “Audi” prezentē priekšējos lukturus, kas spēj projicēt attēlus

    Jaunākie raksti

    “Audi” prezentējis “Digital Matrix LED” priekšējos lukturus, kas uz ceļa spēj projicēt dažādus attēlus. Šie lukturi izziņoti reizē ar nākamā gada “e-tron” modeļiem, kuriem šie lukturi jau būs nopērkami par papildus samaksu. Kompānijas pārstāvji norāda, ka šī ir pirmā reize, kad šāda veida lukturi uzstādīti standarta ielas automašīnai.

    Sākotnēji būs piedāvātas piecas dažādas sasveicināšanās/atsveicināšanas iespējas – katra no tām ar unikālu kustīgo animāciju un tekstu, ko varēs izvēlēties auto multimediju sistēmā.

    Tomēr šie jaunie lukturi nebūs tikai gaismas rotaļām un tiem būs arī praktisks pienesums. Viena no šīm iespējām ir 50 metrus garš “gaismas paklājs”, kas ir veidots tā, lai gaismu saglabātu tikai vadītāja joslā, bet tas var paplašināties arī pa kreisi un pa labi, mainot braukšanas joslas. Tāpat gaismas stari automātiski tiks noliekti zemāk, lai neapžilbinātu pretī braucošos, kā arī izgaismotu dažādus objektus ceļmalā.

    Šā brīža likumdošana šos lukturus ļauj uzstādīt tikai Eiropas tirgum paredzētās automašīnās, taču “Audi” strādā pie tā, lai to varētu darīt ar ASV tirgum paredzētām mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Liepins
    15.10.2020 18:53

    Kautkad sen redzēju projektu, kur velolukturis projecēja režģi uz zemes. IMO perfekts risinājums arī auto – jebkuru objektu var redzēt pēc režģa izliekuma. Nesaprotu kāpēc tādu risinājumu nevar sabūvēt. Tā vietā šādus pārinženierētus pontus Audi stilā gatavo

    oka
    16.10.2020 09:58

    mercedes ko tamlīdzīgu radīja pirms kādiem 6 vai 7 gadiem, bet tagad kaut kur pazuduši

    Reklāma