Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamajā gadā varam sagaidīt 100 W bezvadu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Viedierīču uzlādes jaudas iet uz priekšu, iespējams, pat pārāk plašiem soļiem. Jau šobrīd varam izmantot 30 W OnePlus bezvadu lādētāju, kā arī Oppo Ace 2 un Huawei P40 Pro Plus modeļi atbalsta arī 40 W bezvadu uzlādi.

    Bet jau nākamais gads mums varētu atnest 100 W bezvadu uzlādi. Protams, uzreiz rodas vismaz divi jautājumi – kā apkarot pastiprinātu akumulatora un visas ierīces uzsilšanu, un kā tikt galā ar gandrīz neizbēgamu un noteikti paātrinātu akumulatora degradāciju.

    Reklāma

    Jau šobrīd pietiek ar 15 W bezvadu uzlādi, lai visai jūtami uzkarsētu viedtālruni. OnePlus savā 30 W bezvadu lādētājā izmanto jau aktīvo dzesēšanu, lai noturētu temperatūras saprātīgos līmeņos. Oppo it kā šogad jau paspēja izziņot 65 W bezvadu uzlādi, bet tā nav nonākusi nevienā nopērkamā viedierīcē.

    Ko tik ātras uzlādes nozīmē akumulatora dzīvei? Oppo norāda, ka vada 125 W uzlāde pēc 800 uzlādes cikliem vēl arvien saglabā 80% akumulatora ietilpību. 65 W vada uzlāde pēc 800 cikliem saglabā 90%.

    Tik ātrai bezvadu uzlādei arī būs jānodrošina pilnīgu saderību, tāpēc droši vien redzēsim šādu saderību tikai viena ražotāja ietvaros. Ja mēģināsi lādēt OnePlus ar Oppo lādētāju, labākajā gadījumā varēsi iegūt 10 vai 15 W, nevis pilnu bezvadu lādētāja jaudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.10.2020 18:46

    Tikt pie ātrās uzlādes iespējas telefoniem, laptopiem u.tml. ir jauki, taču silšana… Šķiet to var atrisināt ar konfigurējamu uzlādes līkni, kur sākumā lādē ātri un pēc tam lādēšanas ātrumu pakāpeniski samazina. Kaut kas līdzīgs tam kā šobrīd darbojas Tesla auto ātrā lādēšana. T.i. sāk lādēt ātri ar pilnu jaudu. Un ja pirmās 10 minūtes telefonu no lādētāja nenoņem, jaudu samazina uz pusi vai kā citādi konfigurācijā norādīts. Protams, jābūt iespējai šoreiz lādēt ātri visu laiku, taču to katru reizi jāieslēdz.

    ddddd
    15.10.2020 00:58
    Reply to  Krotow

    Da taa jau gadiem dara Apple, un man skiet, ka ari visi parejie razotaji

    digitalk
    15.10.2020 01:32
    Reply to  ddddd

    nezinu, ko tur it kā dara āboļnieki, bet citi ražotāji pārāk neiespringst ar uzlādes kontroliera papildus vadīšanu. baterijām ir optimālās uzlādes līkne, pēc tās arī gāž zupu iekšā. sākumā ietestē, cik baterija izlādēta, ja nav zem kritiskā, tad palielina uzlādi līdz max vēlamajam un tuvojoties ~80% samazina.

    Reklāma