Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV armija pētīs autonomās dronu uzlādes iespējas

    Jaunākie raksti

    ASV armija nopietni lūkojas nākotnes virzienā, kad droni ieņems nopietnu daļu no militārās ikdienas, tāpēc nepieciešams uzlabot to uzlādes iespējas, piemēram, izveidojot īpašas uzlādes stacijas uz zemes, kā arī speciālos algoritmus, kuri liks droniem tās atrast.

    Armija finansēs četrus dažādu projektus, un viens no svarīgākajiem būs speciāla sistēma, kas mazajiem droniem ļaus atrast un izvēlēties īsāko ceļu, lai aizlidotu līdz uzlādes stacijai. Tā kā maza izmēra bezpilota gaisa kuģi var nolidot vien pārdesmit minūtes, tad ikdienas situācijās par uzlādi vai bateriju nomaiņu būtu jādomā karavīriem, taču tas nozīmē papildus darbu un akumulatoru nešanu līdz. Jaunie risinājumi varētu to pilnībā mainīt.

    Reklāma

    Tāpat tiks izstrādāti maza izmēra degvielas sensori lielākiem droniem, kuri ziņos par to, ja ar degvielu darbinātajos dronos tā būs zemā līmenī. Arī šajā gadījumā lidaparāts pats atgrieztos bāzē, lai veiktu uzpildi. Šādi sensori varētu tikt izmantoti arī tehnikā, kuru izmanto uz zemes, piemēram, dažādiem transportlīdzekļiem ļaut efektīvāk izmantot savas enerģijas rezerves un kontrolēt kopējo sistēmu darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kuzmitch
    11.10.2020 11:12

    Paprasiet padomu iRobotiem, tie paši atrod māju un lādējas. Ģeniāli…

    kek
    11.10.2020 17:40
    Reply to  Kuzmitch

    Es pats esmu fpv dronu pilots. Tici man, tas nebūtu tik vienkāršī kā irobotam.

    Reklāma