Web Analytics
More
    Reklāma

    Bateriju aizdegšanās riska dēļ “Hyundai” izsludina atsaukumu “Kona” elektroauto

    Jaunākie raksti

    “Hyundai” izsludinājis sava elektriskā krosovera “Kona” atsaukumu. Bateriju ražošanas defekta dēļ var rasties īssavienojums, kas var izraisīt automašīnas aizdegšanos. Atsaukums skar 25564 automašīnas, kas ražotas no 2017. gada septembrim līdz 2020. gada martam. Atsaukumu izziņojusi Dienvidkorejas transporta ministrija.

    Atsaukums sāksies jau ar 16. oktobri, kad klientu automašīnām tiks atjaunināta programmatūra, kā arī pārbaudītas un nomainītas baterijas. Pagaidām apzināti 13 gadījumi, kad elektriskā “Kona” aizdegusies.

    Autoražotājs savā paziņojumā norāda, ka atsaukums ir proaktīva reakcija bateriju ražošanas defektam, kas, iespējams, bija līdzvainīgs pie auto aizdegšanās. Ražotājs sola, ka tiks izmantoti visi iespējamie resursi, lai precīzi noskaidrotu uguns izcelšanās cēloni un to atrisinātu.

    “Kona” elektriskās versijas baterijas ražo “LG Chem”. Šī uzņēmuma pārstāvji norāda, ka ugunsgrēku cēloņi nav noteikti. Kompānija kopā ar “Hyundai” veikusi bateriju testus, kuru rezultātā aizdegšanās nenotika, tāpēc “LG Chem” uzskata, ka baterijas nav vainīgas pie nodegušajām “Kona” automašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma