Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeriem iespējams attālināti pārņemt kontroli pār seksa rotaļlietu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Qiui piedāvā savu viedo seksa rotaļļietu, kuru iespējams uzlikt uz locekļa un to ieslēgt, un kā jau mūsdienās pienākas, tad atslēgšana notiek tikai ar speciālo lietotni, sniedzot iespēju partnerim kontrolēt lietotāju. Taču atklājies, ka kontroli pār šo sprostu var pārņemt hakeri, atstājot vīrieša ģenitālijas ieslēgtas šādā sprostā.

    Seksa rotaļļietu nozare arī neguļ pagātnē un seko līdz mūsdienu digitālajām tendencēm un iespējām, kas nozīmē dažādu baudas preču ienākšu lietu interneta segmentā, jo tās ir savienotas ar lietotnēm, nodrošinot attālinātu un viedu vadību. Šis gan aktualizē vairākas mūsdienu problēmas, jo Qiui Cellmate Chastity Cage gadījumā hakeri var attālināti pieslēgties un noslēgt šo krātiņu, un to nav iespējams atslēgt manuālā veidā.

    Reklāma

    Jau no uzbūves drošības viedokļa tas nelieciena neko labu par produktu, bet šāda nelabvēļu pieslēgšanās ir iespējama pateicoties API kļūdai. Cellmate Chastity Cage bija nonācis arī drošības inženiera Aleksa Lomasa (Alex Lomas) rokās, kurš norādīja uz vairākām nepilnībām un aktīvi sazinājās ar Ķīnas uzņēmumu Qiui, lai viņi veiktu drošības labojumus. Vasarā tika izlaista atjaunota lietotnes versija, taču arī tā neizlaboja kļūdas, jo klienti savu operētājsistēmu lietotņu veikalos sūdzās par ierīces nedarbošanos un attiecīgajām veselības problēmām, kuras tam seko.

    Alekss arī norāda, ka šādām seksa rotaļļietām būtu jābūt ar vēl augstākiem drošības standartiem, jo tās tomēr skar mūsu intīmās ķermeņa daļas, taču šādi regulējumi līdz šim nav pieņemti. Un nākotnē, parādoties arvien vairāk lietu interneta risinājumiem, šādas vadlīnijas un labās darbības principi noteikti kļūs aktuālāki, taču šobrīd katram pircējam pašam jāizvēlas vai uzticēties produktam.

    Ja tomēr lietotājs ir iesprūdis šajā sprostā, tad ir divi veidi kā manuāli atbrīvoties no tā. Viens ir pārkniebt tērauda skavas, kas to satur, bet šeit jābūt ļoti uzmanīgam, vai arī nepieciešams elektriski pārslogot plati, kura nodrošina slēdzenes motoru. Cellmate Chastity Cage cena ir 189 USD, un šobrīd tas ir izpirkts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1055
    08.10.2020 13:31

    speciālā drošības poga uz korpusa laikam būtu pret šīs izklaides žanra likumiem?

    Skābene
    08.10.2020 13:35
    Reply to  1055

    Piemēram, ASV tirgum paredzētajām mašīnām ir panikas striķis, kas ļauj atvērt bagāžnieku no iekšpuses! Ja nu tevi nolaupa un ved uz mežu!

    1055
    08.10.2020 13:48
    Reply to  Skābene

    Ja nu paveicas un nolaupītāji aizmirst nogriezt striķi!

    SS...
    08.10.2020 17:52

    ” Cellmate Chastity Cage bija nonācis arī drošības inženiera Aleksa Lomasa (Alex Lomas) rokās, ”
    Tiešām rokās ? ;D

    Krotow
    09.10.2020 18:30

    Nē, uz deguna.

    capsx
    08.10.2020 21:56

    Es gan neteiktu, ka tā ir rotaļlieta … xD

    Run Lola Run
    09.10.2020 08:29

    Ierosinu Kursoram testēt un publicēt apskatus šīm rotaļlietām.

    Kursors.lv
    09.10.2020 08:40
    Reply to  Run Lola Run

    Tev interesē tieši vīriešu rotaļlietas vai sieviešu prieka mantiņas arī derēs? :)

    Krotow
    09.10.2020 23:56

    Arī zirgiem domātās, hehe ;)

    Einis
    09.10.2020 10:08

    Vajadzētu tiem hakeriem ieteikt padarboties un pahakot covidpass. Domāju būs viegli ievainojams sūds, kurā būs dafiga sensitīvas informācijas. Un tad valstij iedot normālu sodu par informācijas aizsardzības likuma pārkāpšanu.

    Ansis
    09.10.2020 12:21
    Reply to  Einis

    Nesaprotu īsti kāda sensitīva informācija varētu būt izkasāma no anonīmu bluetooth ierīču saraksta

    Reklāma